cbasiajapon1 short1
38.460,08
  • 907,92
  • 2,42%

Els parquets asiàtics han tancat amb signe mixt aquest dijous. I ho han fet després d'uns fluixos dades de producció xinesa i la negativa del Parlament Britànic a deixar la Unió Europea (UE) sense un acord.

Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat pla mentre que el Topix ho ha fet cedint un 0,24%. A Corea del Sud, el Kospi ha acabat cedint un 0,34% al tancament de la sessió. Per la seva banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb caigudes del 0,22%.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 1,2% i un 2,3%, respectivament. Tots dos s'han ressentit de la feble dada de producció industrial xinesa, que ha frenat el seu avanç al 5,3% entre els mesos de gener i febrer. D'aquesta manera, la xifra ha caigut a mínims de fa 17 anys, segons recorda Reuters.

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat als 111,56 respecte al dòlar nord-americà. D'altra banda, el iuan xinès ho ha fet als 6,7134 respecte a la divisa dels EUA.

Finalment, al front del Brexit, aquest dimecres el Parlament va votar per evitar deixar la UE sense un acord. A hores d'ara, el procés entra en pròrroga a falta que la comunitat europea accepti o no l'extensió de l'article 50, del Tractat de Lisboa, que regula la sortida d'un país del bloc comunitari.

Noticias relacionadas

contador