sbasia4 short1

Les borses del continent asiàtic han acabat aquest dimecres amb signe mixt, enmig d'un context de temor a l'alentiment econòmic mundial que manté els nervis dels inversors a flor de pell. Al pessimisme generalitzat ha sumat l'indicador de beneficis industrials de la Xina que ha mostrat que els guanys industrials es van reduir dràsticament durant els primers dos mesos de l'any.

La caiguda del 14% de les principals empreses del sector industrial del gegant asiàtic el gener i febrer ha tornat a alimentar els temors de desacceleració al país. Amb tot, els rendiments dels bons del Tresor dels Estats Units van registrar pocs canvis dimarts en detenir-se el repunt del deute.

D'altra banda, aquesta matinada ha transcendit que els EUA i la Xina reprendran les converses comercials d'alt nivell dijous a Pequín, amb la visita de Representació Comercial nord-americana, Robert Lighthizer, i del secretari del Tresor, Steve Mnuchin. Aquesta notícia ha donat ales als compostos de Xangai i Shenzhen que han tancat amb un avanç de gairebé un 1%.

L'altre focus d'atenció cau sobre Nova Zelanda, on l'índex de referència NZX50 s'ha disparat un 1,30%, després que el Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) hagi mantingut aquest dimecres la taxa oficial d'efectiu en el mínim històric de l'1,75%. El banc central, però, ha revisat la seva perspectiva a la baixa en indicar que el proper moviment en les taxes d'interès probablement serà una retallada de tipus. La decisió s'ha agafat el mercat per sorpresa i ha provocat caigudes en el dòlar neozelandès d'un 1,6% enfront del dòlar dels EUA.

Quant a la resta de parquets regionals, l’ASX200 de Nova Zelanda ha tancat pla, el Nikkei japonès es deixa un 0,23%, mentre el Hong Seng de Hong Kong puja un 0,65% i el Kospi sud-coreà cau un 0,15%. Singapur és una de les poques borses del Sud-est asiàtic que acaba amb un moderat avanç del 0,3%, mentre que la resta tanca amb pèrdues moderades.

Noticias relacionadas

contador