ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
37.815,92
  • -
  • -

Les accions d'Àsia-Pacífic acaben la setmana amb signe mixt, tot i el rebot nocturn de Wall Street. Destaquen les caigudes del 4% del gegant tecnològic Tencent i la publicació de l'Índex de Preus al Consum (IPC) nipó.

El Taiex de Taiwan ha liderat els guanys entre els principals mercats de la regió, amb un salt de l'1,15%. El Nifty 50 de l'Índia també ha registrat sòlids guanys, amb una pujada de l'1,04%.

Els mercats de la Xina continental, en canvi, han acabat amb caigudes, amb el compost de Xangai baixant un 0,45%, mentre que el component de Shenzhen ha baixat un 0,518%.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha baixat un 0,21%. Les accions de Tencent a Hong Kong han caigut un 3,86% divendres a la tarda, tot i que el gegant tecnològic xinès va registrar un augment de 65% en el seu benefici trimestral dijous.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,81% en les operacions de la tarda, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,42%. El Kospi de Corea del Sud ha cedit un 0,28%. Els preus de consum del Japó van caure un 0,1% a l'abril respecte a fa un any, arrossegats per una caiguda rècord de les tarifes de telefonia mòbil tot i l'impuls dels preus de l'energia, segons han mostrat divendres les dades del Govern.

Al Japó, el PMI manufacturer va mostrar un debilitament al maig respecte al mes anterior (52,5 des de 53,6), mentre que el PMI serveis va caure fins a 45,7 des de 48,3. "La caiguda del PMI de serveis va suposar la major caiguda des del primer estat d'emergència del passat mes d'abril i va deixar l'índex al seu nivell més baix en nou mesos", assenyala Marcel Thieliant, de Capital Economics.

Mentrestant, a Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha mantingut pràcticament pla.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha patit pocs canvis.

Noticias relacionadas

contador