cb japon mercado sh1

Les borses d'Àsia-Pacífic han llançat signe mixt aquest dijous, amb el focus posat en la macro, que va mostrar un augment de les exportacions japoneses a l'abril.

A la tarda, el Nikkei 225 ha pujat un 0,11%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 0,16%. Les exportacions japoneses van augmentar un 38% a l'abril en comparació amb l'any anterior, segons dades del Ministeri de Finances del país. Aquesta xifra va ser superior a l'augment del 30,9% previst pels economistes en una enquesta de Reuters.

Les accions de la Xina continental han estat mixtes, amb el compost de Xangai perdent un 0,29%, mentre que el component de Shenzhen ha guanyat un 0,195%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,74%.

El tipus d'interès de referència de la Xina s'ha mantingut sense canvis al maig, amb el tipus d'interès preferent a un any al 3,85%. El tipus d'interès preferencial a cinc anys també s'ha mantingut al 4,65%. Això va coincidir amb les expectatives de la majoria dels operadors en una enquesta de Reuters.

El Kospi sud-coreà ha baixat un 0,44%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 1,11%. La taxa d'atur desestacionalitzada d'Austràlia va descendir al 5,5% a l'abril, segons ha informat dijous l'Oficina d'Estadístiques del país. En comparació amb les expectatives d'una taxa d'atur del 5,6% segons una enquesta de Reuters.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 0,15%.

Noticias relacionadas

contador