japon asia calle
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

Rebot aquest dimarts als mercats d'Àsia, després d'un inici de setmana amb el peu esquerre. Tot i que segueix el nerviosisme per les converses Xina-EUA, els principals índexs al Japó, Corea del Sud, Xina i Hong Kong han cotitzada a l'alça.

Aquesta matinada s'ha publicat el PMI Caixin de la Xina, que va baixar a 51,3 quan els economistes esperaven que es mantingués estable a 52,1. "La referència va ser la més baixa dels últims set mesos. No obstant això, els mercats de renda variable d'Àsia van guanyar terreny aquesta matinada a l'espera de les converses entre els EUA i la Xina", indiquen els analistes de CMC Markets.

Sense novetats en aquest front, la tretzena ronda de converses se celebrarà dijous. La Xina va amb reticències a signar un acord global sobre comerç, cosa que genera intranquil·litat a les borses. "Els inversors estan molt centrats en les converses comercials entre els Estats Units i la Xina i en les discussions en curs sobre el Brexit en la que generalment és una setmana tranquil·la per les dades", comenta Rahul Khare de ANZ Research.

No obstant això, els parquets han acabat en verd. El Nikkei 225 al Japó ha augmentat un 1,03%, mentre que l'índex Topix ha agregat un 0,82%. L'índex Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,03%, ja que les accions de Samsung han guanyat un 1,05%. El gegant de la tecnologia va anunciar la seva previsió de beneficis per al tercer trimestre, quan s'espera que els seus guanys operatives per als tres mesos que van acabar al setembre es redueixin a més de la meitat, comparat amb l'any passat, però que superarà les expectatives dels analistes.

Els mercats xinesos han tornat a cotitzar després de les vacances d'una setmana: el compost de Xangai ha pujat un 0,54%, el compost de Shenzhen ha agregat un 0,85% i l'índex de components de Shenzhen ha pujat un 1,17%.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 0,98%. L'índex de referència australià ASX 200 ha obtingut un guany de 0,5%, amb la majoria dels sectors en verd.

Noticias relacionadas

contador