trump china eeuu portada buena
38.835,10
  • 599,03
  • 1,57%

Els parquets del continent asiàtic no s'ha lliurat de l'aversió al risc i de la forta onada de vendes que ha sacsejat els parquets mundials aquest dilluns, a causa de l'escalada en la guerra comercial entre la Xina i els EUA.

Encara que tallen el declivi al tancament. Els parquets de la Xina continental i d'Austràlia se n'han endut la pitjor part, amb pèrdues de més del 2% que mitiguen fins a l'1,5% a Xangai i l'1,71% a Shenzhen. L'ASX200, en canvi, retrocedeix un 2,44%.

El Nikkei japonès es deixa un 0,65%, el Kospi sud-coreà ho fa un 1,64% i el Hang Seng de Hong Kong, un 1%. Al sud-est asiàtic els índexs cauen un 0,3% de mitjana.

La nova ronda d''estira i arronsa' entre la Xina i els EUA, iniciada la passada setmana després de l'anunci del president nord-americà, Donald Trump, de nous aranzels del 10% sobre productes xinesos per valor de 300.000 milions de dòlars, ha seguit aquesta matinada. Després de la caiguda del iuan a mínims de més d'una dècada i que Pequín hagi confirmat el veto als productes agrícoles dels EUA, la Casa Blanca ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de designar la Xina com un "manipulador de divises".

Aquest gest és "un pas més en l'escalada del conflicte entre els dos països", indiquen els experts de Danske Bank. La caiguda de la moneda xinesa dilluns va desencadenar una onada d'aversió al risc que ha tingut efectes devastadors a les borses de tot el món. La pitjor part se la va emportar Wall Street, amb caigudes de fins a un 3,5%, la retallada més gran en un dia de 2019. Europa no va sortir més ben parada, amb retallades de més del 2% en el DAX i el FTSE.

Noticias relacionadas

contador