inversores-bolsa
Wikimedia Commons

Les borses asiàtiques tanquen en verd la setmana impulsades per l'absència de noves notícies que elevin la fricció comercial entre la Xina i els Estats Units. Precisament, les borses dels EUA van rebotar aquest dijous aixecat per aquest context i després de la victòria de Trump davant l'OTAN.

  • 37.628,48
  • -2,16%

Japó ha liderat els guanys amb l'índex Nikkei 225 que ha pujat un 1,58% i ha estès així els seus guanys de la sessió de dijous. Entre els pesos pesants del selectiu nipó ha destacat Fast Retailing, que s'ha disparat un 6,89% després de publicar uns sòlids resultats.

Els analistes adverteixen un to "més conciliador" per part de la Xina en la seva disputa amb els EUA

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 0,5% i els béns i serveis de consum han atribuït als guanys. Per la seva banda, el compost de Xangai ha tancat amb una caiguda del 0,12% i el de Shenzhen, amb una pujada del 0,61%.

A Corea del Sud, el Kospi ha tancat amb una pujada del 0,93% gràcies al bon rendiment dels fabricants d'automòbils, les tecnològiques i els bancs. D'altra banda, a Austràlia l'S&P/ASX 200 ha tancat amb lleus pèrdues del 0,07%. Finalment, l'índex MSCI per a accions d'Àsia i el Pacífic, excloent-ne Japó, ha tancat amb un repunt del 0,6%.

La sessió de divendres s'ha desenvolupat a Àsia després de les declaracions del Ministeri de Comerç xinès, que va assegurar dijous que el gegant asiàtic no s'havia posat en contacte amb els EUA per reprendre les negociacions comercials, segons ha informat Reuters.

"Els mercats han trobat cert alleugeriment de la nit al dia perquè no ha tingut lloc una escalada en la guerra comercial i la percepció és que la Xina està adoptant un to més conciliador", afirmen els analistes d’ANZ.

Noticias relacionadas

contador