xi-jinping-presidente-china
Johannes Eisele/AFP/Getty Images
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Els principals mercats asiàtics han tancat la jornada de dijous en verd sense cap novetat al front comercial després de l'anunci de dimecres d'una nova ofensiva per part dels Estats Units. El seu president, Donald Trump, va assegurar que la Casa Blanca farà efectiu durant les pròximes setmanes un nou paquet d'aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars dirigit a les principals exportacions xineses.

El Nikkei 225 japonès ha pujat un 1,17% i es va recuperar del mal comportament que arrossegava durant les últimes sessions gràcies al suport d'un ien més feble. Els sectors peixater i ramader han liderat els guanys, així com les farmacèutiques i empreses de telecomunicacions han donat suport a l'expansió de l'índex.

A Korea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,19% tot i la mala jornada del gegant asiàtic Samsung (-1,09%) i del fabricant de circuits SK Hynix (-1,38%). Els fabricants d'automòbils han estat la sorpresa positiva d'aquest dijous.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,97% gràcies a l'impuls de les seves immobiliàries i el sector financer. En consideració al que ha passat a la Xina, el compost de Xangai ha avançat un 2,28% després de les fortes caigudes de dimecres i la incertesa que ha generat la renovada ofensiva nord-americana enfront del comerç del gegant asiàtic.

Finalment, el ASX/S&P 200 australià també ha donat per finalitzada la jornada en terreny positiu (+0,89%) gràcies al bon fer de l'índex en general.

Noticias relacionadas

contador