banco popular china
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Pujades per a les borses asiàtiques aquest dimecres, quan el Banc Popular de la Xina ha mantingut el tipus d'interès preferent a un any al 3,85%, mentre que el tipus d'interès preferent a cinc anys s'ha quedat al 4,65%.

Això va estar en línia amb les expectatives de la majoria dels operadors i analistes en una enquesta de Reuters, que havien pronosticat que no hi hauria canvis en el tipus d'interès preferencial a un any ni en el tipus d'interès preferencial a cinc anys.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,31% a la tarda, liderant els guanys entre els principals mercats de la regió.

Les accions de la Xina continental han pujat, i l'índex compost de Xangai s'ha mantingut per sobre de la línia de flotació, mentre que el component de Shenzhen ha pujat un 0,283%.

El Nikkei 225 japonès ha pujat un 0,35%, mentre que l'índex Topix ha pujat un 0,26%. Al pla macro, la passada matinada s'ha conegut que les exportacions japoneses van créixer al setembre respecte a l'any anterior, cpsa que suposa el setè mes consecutiu de creixement de dos dígits.

No obstant això, el país va registrar un dèficit comercial per segon mes consecutiu, cosa que posa en manifest la pressió a la qual s'enfronta la tercera economia mundial per l'augment dels preus del petroli.

Segons el Ministeri de Finances, les exportacions del mes passat van augmentar un 13% en iens. Les exportacions d'acer a Corea del Sud van créixer, i els semiconductors i altres peces electròniques a la Xina també van augmentar.

Les accions d'Austràlia han avançat, amb l'S&P/ASX 200 guanyant un 0,72%.

El Kospi de Corea del Sud s'ha quedat endarrerit en caure un 0,15%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,79%.

Noticias relacionadas

contador