la-directrice-financiere-de-huawei-devant-un-tribunal-de-vancouver

Meng Wanzhou, directora financera del gegant tecnològic Huawei, va sol·licitar aquest diumenge ser posada en llibertat sota fiança per motius de seguretat després de ser detinguda el passat 1 de desembre al Canadà a petició dels Estats Units, que busca la seva extradició, segons indiquen diversos documents judicials als quals va tenir accés l'agència de notícies Reuters.

La filla del fundador de la companyia de telefonia mòbil i alta tecnologia, de 46 anys, s'enfronta a acusacions sobre la violació de les sancions imposades per part de Washington contra Teheran.

La Xina, que va criticar l'arrest i va exigir l'alliberament immediat de Meng, va convocar l'ambaixador dels Estats Units al país, Terry Branstad, per expressar-li la seva "forta protesta" davant el que havia passat.

Meng, per la seva banda, va assegurar en una declaració jurada que és innocent de les acusacions abocades en contra seu i que les impugnarà davant la justícia nord-americana en el cas que sigui extradida a aquest país.

Després de ser detinguda, la directora financera de Huawei hauria estat traslladada a un hospital per rebre tractament atès que pateix d'hipertensió. En aquest sentit, va asseverar que la seva salut és un motiu clau per la qual cosa demana ser posada en llibertat sota fiança.

La seva família també va sol·licitar permís per romandre a la localitat de Vancouver en cas que aquesta sigui posada en llibertat. El seu marit, d'altra banda, va indicar que està estudiant la possibilitat de traslladar la seva filla a la citada ciutat per assistir a l'escola mentre es desenvolupen els procediments legals.

El portaveu del Ministeri d'Exteriors de la Xina, Geng Shuang, havia retret que ni el Canadà ni els Estats Units havien proporcionat proves que Meng hagi violat la llei en un dels dos països, per la qual cosa va exigir el seu alliberament immediat.

La ministra d'Exteriors de Canadà, Chrystia Freeland, a qui aquest cas va situar en foc creuat, va aclarir aquest divendres que la nació nord-americana valora la seva relació amb la Xina. Segons va explicar, Ottawa havia garantit a Pequín que es respectarà estrictament el degut procés.

Noticias relacionadas

contador