cbasiajapon1 short1

Igual que les borses europees i Wall Street, que va tancar dimarts amb guanys, les borses asiàtiques han decidit ignorar l'escalada de la guerra comercial entre la Xina i els EUA i es tenyeixen de verd aquest dimecres.

Les últimes mesures de Trump, d'aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars a la Xina que han estat contestades per Pequín amb altres 60.000 milions en impostos volen dir que a hores d'ara EUA va aplicar ja aranzels sobre el 50% de les importacions de productes xinesos i la Xina ho farà sobre el 85% de les exportacions nord-americanes a aquest país. Per la qual cosa els experts i els mercats aposten perquè es resolgui la situació favorablement.

L'estimació d'ING reflecteix que un 2,5% del comerç mundial s'ha vist afectat pel proteccionisme, xifra que pot elevar-se al 4% si Trump eleva les apostes i tira endavant la tercera onada d'aranzels per valor de 267.00 milions de dòlars.

Però els parquets del continent asiàtic tampoc s'han immutat davant el rum-rum de la pugna aranzelària i es tenyeixen de verd (Nikkei: +1,25%, Xangai: +1,27%, Shenzhen: +2,02%, Hang Seng: +1,29%), igual que el iuan, que avança un 0,1% enfront del dòlar i se situa als 6,8550 per dòlar. L'excepció la posa el Kospi sud-coreà que es deixa un moderat 0,10%, tot i les bones notícies que arriben des de Corea.

Corea del Nord ha acordat aquest dimecres prendre mesures addicionals per aconseguir que la península de Corea estigui lliure d'armes nuclears i amenaces de conflicte armat, en un aparent gest per recuperar les converses de desnuclearització amb els Estats Units. L'acord es produeix durant la tercera cimera entre el president de Corea del Sud, Moon Jae In, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, celebrada a Pyongyang.

Al Japó, la decisió de tipus d'interès del seu banc central no ha deixat canvis, tal com s'esperava, i el ien es manté als 112,23 / 43 iens contra el dòlar.

En altres llocs, els guanys són la tònica: ASX200: +0,46%, NZX: +0,31%, Singapur: +1,10%, Tailàndia: +0,96% i Malàisia: +0,56%.

Noticias relacionadas

contador