kim moon

El president de Corea del Sud, Moon Jae In, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, han signat aquest dimecres un acord al final de les seves converses a la localitat de Pyongyang durant la tercera cimera celebrada entre les dues Corees.

Corea del Nord ha acordat aquest dimecres prendre mesures addicionals per aconseguir que la península de Corea estigui lliure d'armes nuclears i amenaces de conflicte armat, en un aparent gest per recuperar les converses de desnuclearització amb els Estats Units. L'acord es produeix durant la tercera cimera entre els dos presidents coreans.

L'acord ha estat signat en el marc d'una cerimònia que ha tingut lloc a Paekhwawon, on s'ha allotjat Moon des de la seva arribada a Corea del Nord aquest dimarts, que ha estat retransmesa en directe a Seül. Els detalls de l'acord encara no s'han proporcionat, segons ha informat l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

"Corea del Sud i del Nord també hem discutit els passos de desnuclearització per primera vegada", ha assenyalat Moon sobre les seves converses amb Kim durant una roda de premsa conjunta, segons ha recollit l'agència de notícies Yonhap.

"El Nord ha acordat tancar permanentment la seva instal·lació de prova de motors de míssils Dongchang Ri i la plataforma de llançament de míssils amb la participació d'experts de països relacionats", ha asseverat.

D'altra banda, els ministres de Defensa de Corea del Nord i Corea del Sud també han signat aquest dimecres un ampli acord militar destinat a reduir les tensions i evitar enfrontaments accidentals.

El ministre de Defensa de Corea del Sud, Song Young Moo, i el seu homòleg nord-coreà, No Kwang Chol, han signat un acord a Pyongyang com a part dels esforços per complir l'acord de la cimera entre les dues Corees per aturar "tots els actes hostils" entre els dos països i eliminar "el perill de guerra".

Noticias relacionadas

contador