deudachina

La Xina ho reconeix: estan tenint "grans dificultats" per mantenir la seva portentosa economia estable. Així ho ha afirmat el primer ministre xinès, Li Keqiang, després d'afirmar que el seu govern està disposat a ajudar a l'economia domèstica per enfrontar-se als desafiaments comercials i aranzelaris amb els Estats Units.

"La Xina s'enfronta a una sèrie de dificultats i desafiaments en matèria econòmica", ha reconegut Li durant un discurs a Tianjin. "L'economia xinesa es veu inevitablement afectada pels notables canvis del context econòmic a escala mundial. De fet, enfrontem grans dificultats per mantenir estable la nostra economia", ha postil·lat.

El primer ministre xinès afirma que el seu govern ha de vetllar pels seus en plena guerra comercial

Amb tot, Li insisteix que Pequín "ha preparat les suficients eines per fer front als riscos i desafiaments, que impulsaran la nostra capacitat de recuperació per fer front a desafiaments".

Respecte al futur del seu país, el primer ministre addueix que no portaran a terme grans canvis macroeconòmics, fixant-se més aviat en "prestar atenció a mesures preventives i millores".

Precisament, aquest mateix dimarts la Xina replicava a Trump i els seus 200.000 milions de dòlars en aranzels anunciant tarifes per valor de 60.000 milions de dòlars en béns nord-americans. Aquesta mena d’ull per ull és la més recent escalada en una disputa comercial que ja abasta més de 300.000 milions de dòlars en aranzels mutus entre les dues economies més grans del món.

Entre els analistes es comença a estendre la preocupació sobre "l'impacte del proteccionisme en l'economia nord-americana i global", indiquen experts d'UBS. "La guerra comercial s'intensificarà i empitjorarà abans de millorar", afegeixen des del banc d'inversió britànic.

Noticias relacionadas

contador