cbasia1 short11
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

El verd ha acabat imposant-se en els principals parquets del continent asiàtic, ja que els inversors han tornat a deixar-se portar per l'optimisme davant les noves converses entre Washington i Pequín. Tot i que els comentaris del president dels EUA, Donald Trump, desconfiant que aquestes tinguin gran impacte, han limitat els guanys, les compres han prosseguit a les borses xineses, que han tornat a liderar les pujades.

El Nikkei (+0,09%), Xangai (+1,37%), Shenzhen (+1,43%), el Hang Seng de Hong Kong (+0,50%) i el Kospi (+1,03%) sud-coreà lideren l'avanç. I també pugen Malàisia (+0,28%) i Singapur (+0,09%).

Durant una entrevista amb Reuters, a més d'atacar la Reserva Federal dels EUA (Fed) per les pujades de tipus i assegurar que "no està emocionat" amb el president del banc central, Jerome Powell, Trump també ha fet al·lusió a les noves converses que s'inicien entre Washington i Pequín. Les negociacions es duran a terme el 22 i 23 d'agost i el republicà ha dit no esperar-ne massa.

Els mercats, en canvi, i en especial les borses asiàtiques, han estat pujant, animats per les perspectives que s'avanci cap a una resolució de la guerra comercial entre les dues potències. No obstant això, els analistes conclouen que no s'avançarà gens ni mica durant aquesta trobada, ja que és de baix nivell i, si de cas, creuen que es podria decretar una treva.

Seguint amb els parquets regionals, Tailàndia (-0,55%) i l’ASX200 (-0,96%) australià, en canvi es tenyeixen de vermell, mentre l'índex de Nova Zelanda puja un modest 0,07%. La borsa australiana ha reaccionat a la baixa al discurs del governador de la Reserva del Banc d'Austràlia, Philip Lowe, que ha advertit que els tipus d'interès pujaran "en algun moment" i ha urgit a les tenedors de préstecs a preparar-se per un entorn de tipus més alts.

El dòlar australià puja un 0,3% i assoleix màxims d’11 dies contra el dòlar, impulsat, en part, pel retrocés del bitllet verd, després de l'atac de Trump contra els increments de tipus, que fan témer els mercats que la Fed es deixi influir pel republicà.

La caiguda del dòlar també ha donat ales al iuan, que encadena quatre dies de guanys i s'enfila fins als 6,828 iuans per dòlar, el seu millor canvi des del 9 d'agost i així posa distància amb el nivell dels 6,934 per dòlar, el seu pitjor canvi contra el 'bitllet verd' des de gener de 2017, que es va assolir la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador