ep un pasajero senala la pantalla del aeropuerto de palma de mallorca islas baleares espana a 31 de
Isaac Buj - Europa Press

Passaport Covid sí, però amb condicions. Això és el que demanen Espanya i altres dotze socis de la UE als seus set criteris que en breu seran presentats davant Brussel·les, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Turisme austríac en un comunicat de què es fa ressò l'agència Efe.

"Es van elaborar set prioritats per al turisme, que ara es remetran a la Comissió Europea (CE), al Parlament Europeu i a la Presidència del Consell de la Unió Europea (UE)", apunten des d'Àustria.

Espanya no està sola. En aquest esborrany l'acompanyen Alemanya, Àustria, Bulgària, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Eslovènia, França, Grècia, Itàlia, Malta i Portugal. Tots ells reclamen una implantació senzilla i fàcil d'usar d'aquest Passaport Covid, "amb un codi QR uniforme".

Una altra de les exigències d'aquests països és que els certificats rebin un tracte igualitari respecte als que encara no han estat vacunats i, per tant, no tindran aquest passaport. En aquest sentit, es demana que també se'ls permeti viatjar presentant un resultat negatiu en un test PCR.

"El passaport verd ha de permetre veure d'un cop d'ull si algú ha estat vacunat, s'ha recuperat (de la covid) o ha estat sotmès a proves", afegeix la ministra de Turisme austríaca, Elisabeth Köstinger. Una altra de les demandes dels socis comunitaris és que les dades sanitàries dels ciutadans no es guardin en una base de dades centralitzada de la UE, sinó únicament a la de l'Estat membre.

Noticias relacionadas

contador