ep el primer ministro japones shinzo abe
Rodrigo Reyes Marin/ZUMA Wire/dp / DPA

El Partit Liberal Demòcrata (PLD) del Japó triarà aquest dilluns un successor per a l'històric dirigent Shinzo Abe. El principal favorit és l'actual secretari general del Govern, Yoshihide Suga, que s'enfronta a l'exministre de Defensa, Shigeru Ishiba, i a l'exministre de Relacions Exteriors, Fumio Kishida.

A la votació hi podran participar 535 electors: els parlamentaris del PLD i els representants del partit a les 47 prefectures del Japó. Els experts sostenen que aquest format, que no inclou les bases, afavoreix Yoshihide Suga; l'actual secretari general compta amb el suport de les altes esferes de la formació, que el consideren el perfecte model per continuar amb les polítiques d'Abe.

SHINZO ABE VA DIMITIR PER PROBLEMES DE SALUT

Tot i que el seu mandat acabava el 2021, Shinzo Abe va presentar la seva dimissió a la fi d'agost per problemes de salut. Reuters va informar que el primer ministre pateix una malaltia intestinal inflamatòria crònica, i que un brot anterior ja va fer que renunciés al càrrec com a primer ministre el 2007. No obstant això, va tornar al lloc després que el seu partit obtingués una aclaparadora victòria a les eleccions de desembre de 2012.

Així, dimecres que ve posarà fi a gairebé vuit anys de mandat com a primer ministre del Japó. Per aquest motiu és tan important l'elecció del seu successor, ja que es preveu que el triat estigui també cridat a dirigir el país japonès.

Noticias relacionadas

contador