shinzo-abe-renouvelle-sa-promesse-d-un-japon-sans-armes-nucleaires

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha confirmat finalment que abandona el càrrec per motius de salut. La confirmació ve després que l'emissora nacional NHK i altres mitjans locals informessin sobre la seva intenció de dimitir per fer front a aquests problemes.

La seva marxa es produeix després que Abe visités recentment un hospital, la qual cosa va despertar preocupació per la seva salut. Reuters va informar en aquell moment que el primer ministre pateix una malaltia intestinal inflamatòria crònica, i va afegir que un brot anterior ja va fer que renunciés al càrrec el 2007. Va tornar a ocupar el càrrec després que el seu partit obtingués una victòria aclaparadora a les eleccions de 2012.

L'actual mandat de Abe acabava el 2021.

Des que va reassumir el càrrec de primer ministre, Abe ha intentat de reviure l'economia deslluïda del Japó a través d'un paquet de polítiques anomenat 'Abenomics'.

El Nikkei s'ha desmarcat aquest divendres de la resta de borses asiàtiques i ha tancat amb caigudes de l'1,4% a causa d'aquesta notícia.

Noticias relacionadas

contador