ep la ministra de comercio turismo e industria reyes maroto
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Govern vol que la Unió Europea es mulli. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha demanat a Brussel·les uns protocols comuns per "no confondre als turistes" i afavorir la "lliure circulació" de ciutadans aquest estiu tant per Europa com per l'espai Schengen.

Reyes Maroto ha confirmat que l'Executiu de Pedro Sánchez està "treballant amb els seus socis europeus, sempre complint les garanties de seguretat".

La ministra ha proposat així l'obertura gradual entre territoris amb situacions epidemiòlogues similars per no arriscar-se a un rebrot. Al seu torn, ha defensat mantenir les restriccions i la quarantena a turistes estrangers fins a l'1 de juliol perquè "és necessari".

"Durant les primeres setmanes de l'estat d'alarma, no era necessària la quarantena perquè tothom havia de confinar-se. A mesura que s'ha desplegat la desescalada, és necessari que els casos externs no la malbaratin", ha asseverat Reyes Maroto durant la seva intervenció.

Espanya s'enroca en el seu plantejament de la temporada turística, mentre altres països especialment dependents d'aquest sector, com Itàlia, Grècia i Portugal, aprofiten per accelerar els terminis i no donar per perdut l'estiu. Les bandades del Govern han provocat al seu torn les crítiques de governs com el francès, que desaconsellen viatjar a Espanya per les seves "mesures contradictòries".

Noticias relacionadas

contador