portada jeremy corbyn

El líder del Partit Laborista del Regne Unit, Jeremy Corbyn, ha revelat que planeja una moció de censura contra el govern amb l'objectiu de treure Boris Johnson del càrrec i formar un Executiu temporal per ajornar la data del Brexit.

En una missiva enviada als líders dels partits polítics britànics, Corbyn ha advocat per "treballar junts al Parlament per evitar un profundament perjudicial Brexit desordenat que està sent imposat al país i que nega als votants la paraula final".

Johnson vol renegociar amb la UE els termes de l'acord de sortida abans del 31 d'octubre

"Aquest govern no té un mandat per a un Brexit sense acord i el referèndum de 2016 no va donar cap mandat perquè no hi hagués acord", ha manifestat, i alhora ha ressaltat que plantarà la moció de censura "a la primera oportunitat que hi hagi aspectes d'èxit".

Corbyn ha detallat que, un cop la moció fos aprovada, ell mateix, com a líder opositor, buscaria la confiança de la Cambra dels Comuns per encapçalar un "govern temporal estrictament limitat en el temps amb l'objectiu de convocar eleccions generals i aconseguir la necessària extensió de l'article 50".

"En aquestes eleccions generals, els laboristes es comprometrien a una votació pública sobre els termes de sortida de la Unió Europea, incloent-hi una opció per romandre (en el bloc)", ha reblat.

Johnson vol renegociar amb la UE els termes de l'acord de sortida abans del 31 d'octubre, tot i que el bloc ha recalcat que no modificarà les parts del pacte que vol canviar el 'premier', que ha dit que el país sortirà de l'organització en aquesta data, amb o sense acord.

Noticias relacionadas

contador