libras

La lliura esterlina cau a mínims d'una dècada davant l'euro. A les males dades del PIB publicades al final de la setmana passada s'uneix ara l'opinió dels experts que creuen que el Regne Unit no podrà evitar la seva sortida de la Unió Europea (UE) sense acord.

La divisa britànica cedeix al voltant d'un 0,5% percentatge que situa el seu encreuament amb l'euro als 0,9264, un nivell que no aconseguia des de l'octubre de 2009. La crisi enfront de la moneda comuna europea s'ha propiciat després que un grup d'experts asseguressin que els parlamentaris no podran evitar un Brexit dur.

El PIB del Regne Unit es va contraure durant el segon trimestre de l'any per primer cop en set anys

A més, les dades macroeconòmiques publicades divendres passat tampoc ajuden. L'Oficina d'Estadística britànica (ONS) informava que el PIB del Regne Unit es va contraure durant el segon trimestre de l'any per primer cop en set anys. Entre abril i juny, es va situar al -0,2%, enfront del creixement del 0,5% registrat durant el primer trimestre.

"La combinació d'una economia en desacceleració, la debilitat econòmica mundial, la creixent possibilitat d'una retallada dels tipus d'interès i el risc d'un Brexit sense acord continuaran ancorant la lliura esterlina", asseguren els analistes de Markets.com, que afegeixen que la sortida de la UE sense acord "és la major preocupació", excepte això pot haver-hi un "gran rebot fins i tot amb els riscos econòmics i monetaris".

"El mercat de divises acumulen encara més pressió sobre una lliura ja assetjada", afirmen per la seva banda des de Treasury Solutions & Partnerships. "Tots els ulls estaran posats al nivell psicològicament important d'1,20 respecte al dòlar i 1,07 enfront de l'euro, les dues taxes no es veuen des de la nit del referèndum en si".

Noticias relacionadas

contador