gary cohn

El president nord-americà, Donald Trump, va sorprendre aquest dimecres en afirmar que no té pressa per tancar un acord comercial amb la Xina i ha insistit que qualsevol acord ha d'incloure protecció per a la propietat intel·lectual. Les seves declaracions resulten curioses, especialment perquè a finals del mes passat es van intensificar les negociacions per intentar tancar un acord al més aviat possible, fins i tot abans de l'1 de març, cosa que no es va aconseguir finalment.

Gary Cohn, excap del Consell Econòmic Nacional del Donald Trump, ha contradit al president dels EUA i ha indicat que està "desesperat ara mateix" per arribar a un pacte comercial amb la Xina. "El president necessita una victòria", ha dit Cohn en una entrevista amb el podcast Freakonomics.

Cohn ha dit que manté una "relació molt amistosa" amb Trump i que han parlat de l'economia i el personal des que va deixar la Casa Blanca el març de 2018. Quant a les relacions amb la Xina, Cohn ha afirmat que les qüestions més importants són com aturar el robatori de propietat intel·lectual per part de la Xina i la violació dels drets d'autor.

Cohn ha aprofitat també per parlar del seu futur i ha afirmat que no es veu com la persona adequada per servir com a president de la Reserva Federal (Fed). No obstant això, no ha tancat la porta a exercir algun dia el càrrec de Secretari del Tresor.

"No soc la persona indicada per ser el president de la Reserva Federal. Aquest és probablement el pitjor càrrec que se li podria donar a Gary Cohn", ha dit Cohn, expresident de Goldman Sachs Group.

Abans de la nominació de Jerome Powell el novembre de 2017 per dirigir la Reserva Federal, el president havia suggerit en públic i en privat que Cohn es trobava a la seva llista de possibles candidats abans de descartar-ho.

Noticias relacionadas

contador