donald-trump 20190225084014

Els Estats Units està estudiant retardar la data de l'1 de març fixada com a límit per incrementar els aranzels sobre productes xinesos del 10% al 25%, segons ha anunciat aquest diumenge el president Donald Trump.

Trump va publicar una sèrie de piulades en què va comunicar "avenços substancials" en les converses bilaterals entre els EUA i la Xina. Com a resultat, el president nord-americà va dir que suspendria els últims gravàmens que estava previst que es fessin efectius aquest mateix divendres, encara que no ha donat una nova data límit.

La setmana passada, fonts familiaritzades amb les negociacions van avançar que els Estats Units i la Xina estaven estudiant una reunió, a finals de març, entre Donald Trump i Xi Jinping, president xinès, a Florida, notícia que Trump va confirmar aquest diumenge. Està previst que la cimera tingui lloc en un club de golf Mar-a-Lago a Palm Beach (Florida).

En declaracions des de la Casa Blanca hores després de publicar aquestes piulades, Trump va dir que podria haver-hi "grans notícies en una o dues setmanes" si les converses van bé.

"La Xina ha estat fantàstica. Volem fer un bon tracte per als dos països i això és realment el que farem", va dir el president als governadors durant un esdeveniment.

Noticias relacionadas

contador