ep turistas en la rambla de cataluna
EUROPA PRESS - Archivo

Catalunya ha decidit incrementar de nou les restriccions de cara a contenir l'avanç de la pandèmia, després de conèixer l'augment d'hospitalitzacions a les UCI a la comunitat, que s'ha disparat durant les últimes jornades. En concret, 458 estan greus, 13 més que ahir. Una de les mesures que s'adoptaran serà una tornada al confinament comarcal, decisió que el Procicat adoptarà aquest dimecres, després d'una reunió d'urgència d'aquest organisme.

Així, el Govern de la CA ja no permetrà que les bombolles de convivència puguin sortir de la comarca, una excepció en les restriccions que ha estat vigent des del 15 de març; tres caps de setmana, amb les vacances de Setmana Santa incloses, que han permès agafar una mica d'aire.

La mesura entra en vigor a partir de les 00.00 d'aquest divendres 9 d'abril i serà vigent cada dia, de dilluns a diumenge.

De moment, segueixen vigents diverses mesures restrictives per contenir el coronavirus a Catalunya. Per exemple, es permet als catalans desplaçar-se fora del límit comarcal, sempre que es produeixi amb la mateixa bombolla de convivència.

Així mateix, continuen vigents mesures com el toc de queda nocturn de 22 a 6 hores i la limitació de reunions socials a quatre persones en interior i sis persones a l'exterior. A més, es prohibeixen les reunions socials de no convivents en llocs privats.

D'altra banda, segueix el permís d'obertura de grans superfícies com centres comercials o botigues de més de 400 metres quadrats mentre delimitin "l'espai d'obertura al públic" i redueixin el seu aforament fins al 30%.

Pel que fa als bars i restaurants, aquests han de seguir obrint de manera continuada de 7:30 a 17 hores i segueixen tancats per al servei de sopars, amb la possibilitat de servir a domicili fins a les 23 hores.

Amb tot, segons les últimes dades, el coronavirus retrocedeix a Catalunya, amb un risc de rebrot i una velocitat de propagació (Rt) a la baixa i que des del departament de Salut atribueixen a un infradiagnòstic propi dels dies festius.

Noticias relacionadas

contador