ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante la presentacion del plan estrategico foco africa
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

Espanya accelerarà el ritme de vacunació de mes a mes. És la promesa que aquest dimarts ha fet el president del Govern, Pedro Sánchez, que s'ha compromès que per a finals d'agost 33 milions d'espanyols hauran rebut la dosi completa de la vacuna contra la Covid-19, és a dir, el 70% de la població. Aquest és el calendari que s'ha fixat l'executiu a l'escenari "més prudent".

Segons ha donat a conèixer Sánchez durant una compareixença posterior a Consell de Ministres, durant la setmana del 3 maig, hi haurà 5 milions de persones amb dosi completa, per a la primera setmana de juny, el nombre pujarà als 10 milions i ja per a la setmana del 19 de juliol, seran 25 milions els espanyols vacunats amb les dosis necessàries.

De moment, durant la setmana que ve a Espanya seran "més les persones vacunades amb pauta completa que el nombre de persones que han notificat el contagi". El president del Govern assegura que "aquest segon semestre veurem una acceleració del procés de vacunació". "L'avanç serà significatiu" gràcies al fet que "anem a sumar totes les nostres forces per vacunar sense descans. Aquesta és la principal ocupació del Govern, és el camí més curt per a la recuperació". "Cada mes millorarem al següent", ha afirmat.

D'aquesta manera, Sánchez ha recalcat que per aconseguir-ho, Espanya rebrà 3,5 vegades més de dosis de vacunes que les rebudes durant el primer trimestre i "el nostre sistema sanitari té una capacitat setmanal d'administració superior" a aquest nombre de dosis.

"En total tenim contractades més de 87 milions de dosis per rebre entre el mes d'abril i el mes de setembre", ha afegit, cosa que "ens permetrà assegurar que qualsevol compatriota que ho desitgi podrà ser vacunat durant aquest període". En concret, entre abril i juny arribaran fins a 38 milions de dosis de vacunes de Janssen, Moderna, AstraZeneca i Pfizer-BioNTech, a les quals se sumaran les de CureVac un cop sigui autoritzada la vacuna.

En el marc de les vacunes, Sánchez ha estat preguntat per la d'AstraZéneca. "Totes les vacunes compten amb la validació i homologació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA)", ha dit, donant per tancada els dubtes sobbre la seva possible vinculació amb l'aparició de casos de trombes.

"Els processos de vacunació compten amb les màximes garanties", ha insistit el president del Govern volent donar un missatge de "confiança, tranquil·litat i seguretat a la població". En aquest context, ha destacat que si abans que s'iniciés la vacunació "més del 40% dels espanyols tenien algun dubte" per rebre-la, ara "la pregunta és la contrària,: quan em vacuno?"

Noticias relacionadas

contador