ep el vicepresidente consejero de deportes transparencia y portavoz del gobierno de la comunidad de
Jesús Hellín - Europa Press

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha admès que és "impossible" frenar la pandèmia de coronavirus i ha demanat al Govern d'Espanya que "s'impliqui" en la gestió de la crisi sanitària. "La situació ha empitjorat i caldrà fer més esforços", ha reconegut Aguado.

Després de cancel·lar dimecres passat la roda de premsa en què hauria d'haver explicat els confinaments que sospesa l'Executiu madrileny, Aguado ha comparegut per demanar "una treva política" a totes les formacions i un "pla conjunt" al Govern central.

Aguado creu oportú "deixar caure les pistoles dialèctiques i començar a trobar solucions conjuntes". "Algú pensa que una pandèmia que és global se solucionarà amb un govern regional?", ha preguntat el vicepresident de la Comunitat de Madrid de manera retòrica: "És absolutament impossible".

Així mateix, ha considerat "necessari i urgent que el Govern s'impliqui" i ha demanat un "pla conjunt" en el qual els executius autonòmics estiguin efectivament coordinats amb el central: "Fins que no ens asseguem, no podrem posar límit a aquesta segona onada del coronavirus".

PROPOSTA DE RESTRICCIONS DE MOBILITAT

Per part seva, el Conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha gravat un vídeo que es difondrà avui en el qual farà una proposta de restriccions de mobilitat i de reducció d'activitat a zones amb més transmissió per evitar la propagació del virus.

"Ja ho han fet altres comunitats i Madrid ha de prendre la mateixa decisió per evitar una nova saturació del sistema sanitari", asseguren fonts del departament de Sanitat a la SER.

Noticias relacionadas

contador