ep logo de la empresa tesla
Julian Stratenschulte/dpa - Archivo

El 'Battery Day' de Tesla (-5%) ha arribat. I Elon Musk ha promès que serà "molt boig". El fabricant de cotxes elèctrics ha trepitjat l'accelerador al parquet i veu en aquest esdeveniment un gran catalitzador per a impulsar al títol després de veure's sumit en la massiva correcció de les tecnològiques.

  • 168,29$
  • -1,11%

No obstant això, de moment la cita ha començat amb 'mal peu' després d'un tuit del propi Musk, en el qual el conseller delegat de Tesla ha dit que les millores que es donaran a conèixer durant el 'Battery Day' no aconseguiran un nivell de "producció seriosa d'alt volum" fins al 2022. Tesla cau amb força (-6%) durant l''after hours'.

LES NOVETATS

-La bateria del milió... de milles: un dels grans rumors que, si es fes realitat, pot acabar per trencar el mercat. La xinesa Contemporary Amperex ja ha confirmat que és capaç de fabricar una bateria que duri 1,2 milions de milles, i aquesta companyia és precisament la proveïdora de Tesla. Falta fer-ho oficial i el 'Battery Day' pot ser el dia perfecte per a això.

-Una altra de les apostes d'aquesta proveïdora de Tesla és fabricar una bateria lliure de cobalt, una de les matèries primeres més controvertides, per les circumstàncies polítiques i humanitàries que envolten la seva extracció. A més de ser molt car. Fins ara, les bateries de Tesla es componien aproximadament d'un 3% de cobalt enfront del 15-20% dels seus competidors.

-Serà Tesla una nova 'utility'? La fabricant ja ha rebut la llicència per a proveir serveis públics al Regne Unit i una altra per a distribuir electricitat a Europa Occidental. A més, els de Musk han realitzat recentment una enquesta a Alemanya sobre què faria que els seus ciutadans canviessin el seu proveïdor d'energia actual.

Una de les aproximacions a aquest aspecte és el programa Autobidder en el qual col·labora Tesla a Austràlia. Allí, es permet vendre l'energia que no s'utilitza. No obstant això, la majoria d'experts descarta que Tesla vulgui entrar en el negoci de les 'utilities' per si sola i preferirà fer-ho de la mà de col·laboradors, segons el país.

Noticias relacionadas

contador