elon-musk-patron-de-tesla-devant-un-ecran-montrant-une-tesla-model-3-lors-de-la-ceremonie-d-ouverture-du-programme-model-y-de-tesla-en-chine-a-shanghai

El director executiu de Tesla, Elon Musk, ha dit que les millores que es donaran a conèixer en l'esdeveniment 'Battery Day' no aconseguiran un nivell de "producció seriós d'alt volum" fins a 2022. Unes declaracions que han provocat que les accions del fabricant de vehicles elèctrics caiguin amb força durant la preobertura, prop d'un 4%.

  • 162,13$
  • 12,06%

Els analistes esperaven que Musk revelés en aquest esdeveniment els plans perquè Tesla produeixi la seva pròpia cel·la de bateria, ja que busca consolidar el seu lideratge sobre General Motors o Volkswagen. Però en una publicació a Twitter abans de l'esdeveniment del dimarts, Musk va dir: "Això afecta la producció a llarg termini, especialment Semi, Cybertruck i Roadster, però el que anunciem no aconseguirà un nivell de producció seriós d'alt volum fins a 2022".

Aquests comentaris van crear dubtes sobre si Tesla podria produir les seves pròpies bateries a curt termini, una preocupació de la qual es van fer ressò experts i funcionaris de la indústria. “Les empreses de bateries creuen que no és fàcil produir bateries en massa. Els porta molt de temps... com pot Tesla fer-ho de la nit al dia?", va dir a Reuters una font de la indústria de bateries de Corea del Sud.

Tesla està treballant per a produir cel·les de bateria noves i més grans a les seves instal·lacions de Fremont. Tindran un diàmetre de 42 mm, en comparació amb les de 21 mm fabricades a la seva fàbrica de bateries conjunta amb Panasonic que s'utilitzen en els sedan Model 3, van assegurar fonts pròximes a la companyia a Reuters.

D'aquesta manera, Tesla podria haver d'associar-se amb Panasonic per a produir en massa les seves pròpies cel·les. A més, les noves bateries podrien augmentar la capacitat d'energia, reduir costos i permetre una càrrega més ràpida, ajudant els cotxes de Tesla a competir millor amb els de gasolina, ha assegurat l'expert en bateries amb seu a Seül, Park Chul-wan.

Alguns funcionaris de la indústria de les bateries temen que la decisió de Tesla de produir bateries internament pugui exercir pressió sobre els preus. "Tesla està enviant senyals als proveïdors que haurien de reduir encara més els costos, i si no, Tesla obtindria més bateries internament", va dir un ex funcionari d'LG Chem.

Noticias relacionadas

contador