l-economie-us-est-forte-la-fed-prete-a-agir-dit-powell

Després de les pèrdues de l'obertura, Wall Street cotitza en aquests moments amb signe mixt. Els índexs novayorquesos van digerint el pessimisme que van mostrar les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed) i el Nasdaq ja registra pujades superiors al 0,5%. Per part seva, l'S&P 500 està pràcticament pla, mentre que el Dow Jones ha reduït els números vermells i ara perd només un 0,1%.

  • 38.058,40
  • -

Les actes de la Fed, presentades la tarda del dimecres, assenyalen la "pesada" petjada que tindrà la crisi del coronavirus sobre l'economia estatunidenca a mitjà termini. "Després d'agudes caigudes, l'activitat econòmica i l'ocupació han repuntat lleument en els mesos recents però es manté molt per sota dels nivells del començament de l'any", apuntava el document.

A més, les peticions inicials d'atur als EUA han repuntat durant l'última setmana i han tornat a superar el milió, després d'haver baixat d'aquesta barrera la setmana anterior, quan es van situar en 971.000. La xifra publicada supera el pronòstic del consens, que anticipava una caiguda de les peticions de desocupació inicials a 925.000. Les peticions contínues, mentrestant, han baixat a 14,84 milions des de 15,48 milions, per sota dels 15 milions anticipats.

També s'ha publicat l'Índex manufacturer de la Fed de Filadefia, que ha baixat a 17,2 des de 24,1 i ha incomplert el pronòstic del consens, que anticipava una caiguda no tan marcada, fins a 21.

La guerra comercial és un altre dels temes del dia als EUA. La Xina ha contradit a Trump anunciant que es celebraran reunions comercials amb Washington durant els pròxims dies.

Preguntat en un esdeveniment a Yuma, Arizona, sobre si es retirarà del tractat comercial amb la Xina, Trump va afirmar aquest dimarts que s'ho estudiaria, segons va informar Reuters. El president estatunidenc també va dir que no volia parlar sobre Pequín en aquell moment.

A l'àmbit empresarial, Nvidia ha comunicat que va obtenir un benefici net de 622 milions de dòlars (525 milions d'euros) entre maig i juliol, la qual cosa va significar un increment del 12,7% sobre el segon trimestre fiscal de 2019. Un aspecte rellevant dels seus comptes és que, per primera vegada des de la seva fundació, els ingressos del negoci de centre de dades van sobrepassar els de la divisió de jocs. Els títols de la companyia cauen un 0,5% en aquests moments.

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza a aquestes hores amb una caiguda de l'1%, fins als 42,70 dòlars. Per part seva, en el mercat de divises, l'euro es revalora un 0,06% i es canvia a 1,1845 dòlars. I en el mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en un 0,64%.

Noticias relacionadas

contador