ep archivo   elon musk fundador de tesla
TESLA - Archivo

Wall Street segueix comprant i registra nous rècords després dels màxims històrics que van marcar aquest dilluns el Dow Jones i l'S&P 500. El to del mercat continua sent positiu després dels resultats de Facebook i a l'espera de conèixer una altra tanda de comptes empresarials.

  • 17.526,80
  • 0,32%

De moment, els temors d'una inflació elevada i persistent i la pujada en la rendibilitat del deute públic nord-americà, juntament amb la crisi energètica global, han quedat relegats a un segon pla.

Continua valent per tant el mantra de 'comprar a les correccions' i els índexs novaiorquesos ja han recuperat la caiguda superior al 5% que van registrar després dels seus anteriors màxims de principis de setembre.

TEMPORADA DE RESULTATS

Facebook puja més de l'1% després de presentar ahir a la nit els resultats trimestrals. La xarxa social va augmentar els seus beneficis més del que s'esperava, encara que els seus ingressos van créixer per sota del que s'estimava. Els guanys van ser de 9.190 milions o 3,22 dòlars per acció, mentre que els ingressos es van situar en 29.010 milions de dòlars.

Menció especial per a Tesla, que va superar els 1.000 dòlars per acció i va aconseguir una capitalització borsària per sobre del bilió de dòlars després de rebre una comanda de Hertz de 100.000 unitats. Així, Elon Musk s'ha convertit en l'home més ric del món, davant de Jeff Bezos.

Durant la jornada, han publicat les xifres diverses companyies importants. L'empresa de transport UPS puja amb força després de superar els pronòstics amb les xifres, igual que els conglomerats industrials 3M i General Electric i la farmacèutica Eli Lilly.

A més, la fabrica de joguines Hasbro ha alertat sobre els problemes que està tenint per atendre les comandes a causa de les distorsions en la cadena de subministrament global.

Després del tancament de mercat, serà el torn per presentar els resultats d'Alphabet, Microsoft i Twitter (dijous a la nit els publicaran Apple i Amazon).

"El pes relatiu del sector tecnològic a l'S&P 500 ronda ja al 30%, el més elevat de qualsevol altre sector, per la qual cosa, si aquest índex és capaç o no de confirmar la seva actual tendència alcista, dependrà en gran mesura dels resultats de les grans companyies del sector”, argumenten des de Link Securities.

ALTRES ASSUMPTES DESTACATS

A l'escena geopolítica, el viceprimer ministre xinès, Liu He, ha parlat per videoconferència amb la secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, sobre la situació macroeconòmica i les relacions bilaterals entre les dues potències.

A nivell monetari, recordem que la Reserva Federal (Fed) es reunirà la setmana que ve. El consens anticipa que confirmarà l'inici del tapering al mes que ve i que començarà a reduir les compres mensuals d'actius en 15.000 milions de dòlars, per finalitzar el programa (actualment compra actius per 120.000 milions mensuals) a mitjans del proper any.

A la banda macro, "la confiança del consumidor nord-americà podria continuar amb la seva tendència a la baixa davant l'escalada dels preus", anticipen des de Bankinter. Per la seva banda, l'indicador de preus d'habitatge Case-Shiller ha frenat lleugerament el seu avanç interanual fins al 19,7% des de l'anterior 20% i davant del 20,1% anticipat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,6%, fins als 83,27 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,62%. A més, l'euro s'aprecia un 0,01% i canvia a 1,1607 dòlars; i l'unça d'or cau un 0,2%, fins als 1.803 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 0,1%, fins als 62.740 dòlars.

Noticias relacionadas

contador