wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638

Wall Street cotitza amb guanys aquest divendres, després d'un inici de sessió mixt i sense rumb. El principals índexs estatunidencs pretenen acabar la setmana deixant un bon sabor de boca. Fa pocs dies, l'S&P 500 marcava nous màxims històrics i recuperava ja tot el que havia perdut amb la crisi del coronavirus i aquest dijous el Nasdaq tancava a nivells rècord.

  • 38.239,66
  • -

Les grans protagonistes del parquet estatunidenc han tornat a ser, com és habitual, les grans tecnològiques. Amazon, Alphabet, Microsoft... i Apple (que ha fet història aquesta setmana en superar els 2 bilions de dòlars en valor borsari) s'han emportat l'atenció dels inversors amb les seves fortes pujades.

El fabricant de l'iPhone també és protagonista perquè ha anunciat el tancament de totes les seves botigues a Madrid a partir de dilluns pels rebrots de coronavirus.

En el front comercial, el serial entre la Xina i els EUA té corda per a una bona estona. Ara és Washington el que, després que la Xina contradigués a Trump, contradiu a Pequín afirmant que no tenen previst negociar pròximament amb el gegant asiàtic.

D'altra banda, els avanços del vaccí que preparen Pfizer i BioNtech estan pesant més en el sentiment de l'inversor que el pessimisme de les actes de la Fed i les males dades macro, com per exemple les peticions setmanals de desocupació dels EUA.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa flaquegen després de conèixer-se uns PMIs per sota de l'esperat. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb pujades impulsades pels bons comptes trimestrals d'Alibaba Group.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,9%, fins a 42,43 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,6% i es canvia a 1,1785 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins al 0,62%.

Noticias relacionadas

contador