ep el presidente de estados unidos joe biden
JIM LOSCALZO - POOL VIA CNP / ZUMA PRESS / CONTACT

Wall Street es desperta amb pujades del 0,5% després de tancar dimecres amb lleus guanys, en una setmana que està sent lleugerament alcista per a la renda variable nord-americana, gràcies sobretot a les pujades registrades dilluns. Els inversors centren la seva atenció en les dades econòmiques, com la revisió del PIB del primer trimestre als EUA i les dades setmanals d'atur.

  • 38.675,68
  • -

El mercat laboral dels Estats Units segueix progressant adequadament i les peticions d'atur setmanals segueixen en mínims de la pandèmia. El Departament de Treball ha notificat 406.000 subsidis. La xifra suposa un descens enfront de les 444.000 registrades una setmana abans.

Pel que fa al creixement de l'economia, la revisió del PIB del primer trimestre ha conclòs sense canvis mantenint una alça del 6,4% anual. El mercat esperava una revisió fins al 6,5%.

A més s'han publicat les comandes durables d'abril i la secretària del Tresor, Janet Yellen, realitzarà una intervenció pública. I divendres coneixerem l'índex d'inflació PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura preferida de la Reserva Federal (Fed) per calibrar les expectatives d'inflació.

D'altra banda, el governnord-americà ha enviat un nou lot de xecs d'estímul per valor de 1.400 dòlars, xifra que eleva el nombre total de pagaments a gairebé 167 milions, per una quantitat total d'uns 391.000 milions de dòlars. Aquests estímuls tindran un impacte directe positiu en el consum durant les pròximes setmanes, segons anticipen els experts.

A nivell empresarial, el fabricant de xips Nvidia cau lleugerament tot i superar les previsions dels analistes amb els seus resultats del primer trimestre, que han mostrat un creixement dels seus ingressos del 88%.

D'altra banda, recordem que el proper dilluns és festa a Wall Street pel Dia dels Caiguts (Memorial Day), que recorda als soldats nord-americans morts en combat.

"Els mercats de valors estan tranquils mentre els inversors continuen anticipant el proper moviment de la Fed", ha assenyalat Mark Hackett, estrateg de Nationwide. "La baixa volatilitat i el baix volum d'operacions són freqüents a la setmana prèvia a les vacances", ha afegit. La propera reunió de la Fed serà el 16 de juny.

A l'escena geopolítica, l'Administració Biden vol investigar més en profunditat l'origen de la pandèmia de Covid-19 a la Xina, mentre el govern de Pequín intenta reactivar les relacions comercials amb els principals països europeus.

Segons informa The New York Times, el president nord-americà ha encarregat un informe que estarà a punt en tres mesos per aprofundir en "una possible fuita letal" del virus de laboratori de virologia de Wuhan. La notícia no ha agradat gens al govern xinès.

En positiu, els responsables de les relacions comercials entre les dues potències han mantingut aquest dijous la seva primera trucada sota l'administració del president nord-americà Joe Biden, segons ha informat el Ministeri de Comerç de la Xina.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,8%, fins als 65,65 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,2186 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins a l'1,58% i l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.896 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 2%, fins als 39.130 dòlars.

Noticias relacionadas

contador