guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

Sota l'ombra de la guerra comercial de l'era Trump, els responsables de les relacions comercials entre els Estats Units i la Xina han mantingut aquest dijous la seva primera trucada sota l'administració del president nord-americà Joe Biden, segons ha informat el Ministeri de Comerç de la Xina.

La representant comercial dels Estats Units, Katherine Tai, i el viceprimer ministre xinès, Liu He, han mantingut una conversa "sincera, pragmàtica i constructiva", segons ha informat el Ministeri en una declaració en línia en idioma xinès, traduïda per CNBC.

La declaració no ha compartit cap detall sobre els desenvolupaments per al comerç, o si els aranzels aplicats sota l'administració de Trump es revertirien.

No obstant això, el ministeri ha dit que les dues parts han acordat una major comunicació i ha caracteritzat la trucada com una actitud de "respecte mutu". Pequín sol utilitzar la frase quan demana una comunicació més favorable amb els Estats Units.

En una declaració separada, l'oficina de la USTR ha dit que Tai havia discutit la "política comercial centrada en els treballadors de l'administració i la seva revisió en curs de la relació comercial entre els Estats Units i la Xina, al mateix temps que havia plantejat qüestions d'interès".

El comunicat no ha especificat quines preocupacions s'havien plantejat durant la trucada, i ha afegit que Tai espera mantenir futures converses amb Liu.

A principis d'aquesta setmana, l'Institut Peterson d'Economia Internacional, amb seu als EUA, va dir que les compres xineses de productes nord-americans segueixen estant per sota de la quantitat acordada a la primera fase d'l'acord comercial signat al gener de 2020.

Noticias relacionadas

contador