Wall Street, New York Stock Exchange, markets, traders, US, America
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street va tancar aquest dijous amb fortes pèrdues properes al 3% després que Apple anunciés una advertència de beneficis a reduir les seves previsions per al trimestre de Nadal. Després d'aquestes caigudes, la Borsa de Nova York rebota més del 2%, encoratjada per bones dades d'ocupació i també per les expectatives favorables de cara a les converses que els Estats Units i la Xina mantindran la setmana que ve.

La gran protagonista d'aquesta infausta setmana, Apple, rebota un 1,5% a Wall Street després d'haver-se desplomat aquest dijous un 9,97% i després d'haver desencadenat un terratrèmol que ha arrossegat a altres grans valors del sector tecnològic com AMD (-9,45%) o Intel (-5,50%).

La companyia de Cupertino ha justificat aquest enfonsament per la desacceleració del mercat xinès, un dels principals per a la marca que dirigeix ​​Tim Cook. Per aquest motiu, des d'Apple esperen 'com aigua maig "un acord comercial entre els EUA i la Xina que rebaixi les tensions polítiques entre les dues potències, però que, sobretot, posi fi a la guerra aranzelària que manté en suspens els mercats de tot el món.

DADES D'OCUPACIÓ

Aquest mateix divendres, s'ha fet públic l'informe sobre les dades d'ocupació publicat pel Govern dels Estats Units. El document revela que les nòmines agrícoles s'han situat en 312.000, molt per sobre de les estimacions de 184.000.

Mentrestant, la taxa d'atur s'ha elevat des del 3,7% anterior fins al 3,9% (consens: 3,7%), però en gran part a causa que s'ha produït un increment en la taxa de participació laboral respecte a la xifra anterior de 0,2 dècimes, fins a arribar al 63,1% -cosa que agradarà a les autoritats del banc central.

Entre altres dades, es coneix que la mitjana d'hores treballades per setmana s'ha ubicat a 34,5, segons el previst, xifra que suposa un increment de tan sols 0,1 hores respecte a les dades anteriors. Una altra xifra que experimenta pujada és la mitjana d'ingressos per hores, que ho fa en un 0,4% (consens: 0,3%) fins a situar-se la taxa de variació interanual al 3,2% (consens: 3,0%).

ATENTS AL PRESIDENT DE LA FED

Aquesta tarda, a partir de les 16:15h, hora local, el president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, participarà en un panell al costat dels seus predecessors en el marc de la reunió anual de l'American Economic Association i Allied Social Science Association a Atlanta.

Durant els últims mesos hi ha hagut molt enrenou al voltant de la figura de Powell a causa de l'anunci de l'increment dels tipus d'interès per part del banc central i que, segons el previst, també augmentaran el 2019.

Per aquest motiu, s'ha arribat a especular que el president nord-americà, Donald Trump, que s'ha posicionat obertament en contra d'aquests increments, podria arribar a acomiadar Powell com a president de la Fed. Fins i tot dins del propi banc central han començat a alçar-se veus discordants amb les polítiques d'increment de taxes.

És el cas de Robert Kaplan, responsable de la Reserva Federal a l'estat de Dallas, i que aquest mateix dijous ha assenyalat que la Fed hauria de paralitzar la política d'increment dels tipus d'interès a causa de les caigudes de les borses.

Noticias relacionadas

contador