cbsalariodolar

El mercat de les divises es deixa bressolar per certa calma després de la jornada de dijous. A més del flaix crac asiàtic que va catapultar el ien davant de diversos rivals, especialment el dòlar, la lliura va cedir fins a nous mínims de nou mesos als 1,2373 dòlars. Aquest divendres, la moneda britànica recupera terreny, mentre el dòlar es troba indecís, a l'espera de l'informe d'ocupació dels EUA i de la conferència conjunta entre el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, i els seus antecessors al capdavant de l'organisme, Janet Yellen i Ben Bernanke.

El 'bitllet verd' ha recuperat part del terreny perdut contra el seu rival nipona, encara que el dòlar/ien s'està deixant notar certa volatilitat i es mou en un rang de gairebé un 0,8%, entre els 107,500 i els 108,500 iens. Amb tot, els experts assenyalen que el binomi gana pels actius refugi i el dòlar feble serà la tònica d'aquest 2019, entre l'amenaça de l'alentiment del creixement global i les projeccions de menys pujades de tipus per part de la Fed.

A curt termini, el dòlar es mourà al so de la publicació de les dades de nòmines no agrícoles que podrien sorprendre a l'alça després de la publicació de les dades d'ocupació privada de la consultora ADP, que van deixar un increment de 271.000 nous llocs de treball, comparats amb els 180.000 del consens de mercat.

La confiança dels inversors també ha augmentat després que la Xina hagi confirmat que les converses comercials amb els Estats Units es mantindran a nivell de viceministres a Pequín del 7 al 8 de gener. Les tensions comercials entre les dues economies més grans del món havien sacsejat els mercats financers durant la major part de 2018. No obstant això, els temors d'una forta desacceleració en el creixement econòmic i el fracàs de les negociacions comercials probablement evitaran que els inversors tornin a caure en actius de més risc durant les pròximes setmanes.

L'euro, per la seva banda, s'ha mantingut molt tranquil, amb mínims als 1,1383 dòlars i màxims als 1,1411 dòlars. Però els analistes de Sucden Finanacial esperen més volatilitat a l’encreuament entre les dades macro i el discurs de Powell, tot i que no creuen que aprofiti aquesta intervenció per anunciar qualsevol canvi en el rumb de la política monetària de la Fed, però no es descarta que en doni alguna pista.

Noticias relacionadas

contador