• El president dels EUA va publicar aquest diumenge a Twitter un missatge apuntant a un acord comercial entre el seu país i la Xina
  • En les últimes hores ha insistit que la relació comercial entre les dues potències no és justa per als Estats Units
cbwall street1

Rebot superior al 0,5% a Wall Street després de la patacada de divendres passat (Dow Jones: -2,34%; S&P: -2,19%; Nasdaq: -2,28%). Després de l’anunci sobre possibles aranzels per altres 100.000 milions de dòlars a productes xinesos, Donald Trump ha decidit calmar els ànims aquest cap de setmana.

  • 37.988,28
  • -
  • 17.349,72
  • -1,01%

El president dels Estats Units, mitjançant una piulada, ha dit que confia que s'arribarà a un acord comercial amb la Xina i això està empenyent les places del Vell Continent aquest dilluns i també està propiciant el rebot de Wall Street, que ara mateix suma un 0,5% amunt.

"El president Xi (Jinping) i jo sempre serem amics, passi el que passi amb la nostra disputa sobre el comerç. La Xina ha d'eliminar les seves barreres comercials perquè és el correcte. Els impostos es tornaran recíprocs i s'arribarà a un acord sobre propietat intel·lectual. Gran futur per ambdós països!", va publicar Trump al seu compte de Twitter.

http://www.bolsamania.com/catalunya/noticies/empreses/facebook-suspen-cubeyou-una-altra-companyia-danalisi-de-dades-despres-de-lescandol-de-cambridge-analytica--3231762.htmlTrump ha continuat amb les seves piulades relacionats amb la Xina aquest dilluns i fa tot just dues hores ha tornat a la càrrega sobre la injustícia de les condicions comercials entre els Estats Units i la Xina.

"Quan s'envia un automòbil als Estats Units des de la Xina, hi ha una tarifa a pagar del 2 1/2%. Quan s'envia un automòbil a la Xina des dels Estats Units, hi ha una tarifa a pagar del 25%. Això sembla a comerç lliure o just? No, sembla com un COMERÇ ESTÚPID que fa anys que dura!

Amb tot, el que sembla clar és que les borses continuaran movent-se al so d'aquesta guerra comercial i en funció que la tensió augmenti o disminueixi.

Per la resta, les accions tecnològiques seguiran sent notícia en un context de caigudes del Nasdaq a causa de la debilitat que mostren durant els últims temps aquestes companyies. L'escàndol de les dades de Facebook continua molt present. Les últimes novetats relacionades amb la companyia passen per la seva decisió de suspendre una altra empresa d'anàlisi de dades, CubeYou, després que la CNBC notifiqués a Facebook que el grup havia recopilat informació sobre els usuaris de Facebook mitjançant qüestionaris.

Finalment, cal recordar que aquesta setmana arrenca la temporada de resultats als Estats Units, amb els comptes de diverses grans entitats, com JP Morgan, divendres. Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets al Regne Unit, precisa que els mercats començaran a moure ja al so de com vagin sortint aquestes xifres.

LES PARAULES DE POWELL

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va anticipar divendres passat "un repunt addicional dels salaris a mesura que el mercat laboral segueixi enfortint-se".

En un discurs pronunciat aquest divendres al “Club Econòmic de Chicago" sobre les previsions econòmiques dels EUA, el banquer central va considerar "modest" l'augment dels sous, tot i que alhora va observar "un repunt" davant de la primera part de la recuperació econòmica.

"La baixa productivitat és una raó important per explicar que no hi hagués més pujades salarials durant els últims anys", ha assenyalat. "Al mateix temps, suggereix que el mercat laboral no està excessivament ajustat. Espero un repunt dels salaris a mesura que el mercat laboral segueixi enfortint-se", va afegir Powell.

En aquest escenari, la seva previsió és que "la inflació pugi notablement aquesta primavera" a causa de l’efecte estacional molt suau de la primavera passada en el càlcul interanual. "La projecció de la Fed és que la inflació es mogui cap a l'1,9% aquest any i cap al 2% el 2019", va explicar.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,32%, fins als 1,2322 dòlars (màxim anual als 1,2557 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,806% (màxim anual al 2,956%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 2,3%, fins als 63,52 dòlars, mentre el cru Brent avança un 2,3%, fins als 68,64 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.339 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Noticias relacionadas

contador