ep hotel en disneyland paris
DISNEYLAND PARIS

Wall Street rebota i cotitza amb pujades aquest dijous després de les pèrdues de dimecres, motivades per l'enfonsament d'Alphabet després d'una mala rebuda a l'assistent d'intel·ligència artificial llançat per Google.

  • 37.722,63
  • -

Després del tancament de mercat, Disney va anunciar els seus resultats i, a més, va confirmar l'acomiadament d'uns 7.000 treballadors, cosa que està generant forts guanys per al valor a la sessió.

La companyia mundial d'entreteniment més gran també va anticipar que espera retallar costos en 5.500 milions de dòlars, cosa que li permetrà tornar a pagar dividend a finals d'any.

En altres resultats destacats, Hilton, Pepsi i Kellogg han publicat abans del toc de campana; i PayPal, Lyft i Expedia ho faran després del tancament de la sessió.

DADES D'OCUPACIÓ I RESERVA FEDERAL

Els inversors han conegut també les dades setmanals de desocupació, després de la fortalesa mostrada pel mercat laboral nord-americà al mes de gener. Les peticions inicials d'atur han augmentat fins a les 196.000, a la setmana finalitzada el 3 de febrer, des de les 183.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que n'anticipaven 190.000.

Tot i que les sol·licituds s'han incrementat, els experts d'Oxford Economics consideren que el mercat laboral continua sent “ajustat”.

"Els indicadors recents, incloent-hi els reclams, mostren que queda molt impuls al mercat laboral, cosa que deixa la Fed en camí de pujar les taxes novament al març", afirmen.

Per part seva, els membres de la Reserva Federal (Fed) continuen intentant (sense massa èxit) contenir l'optimisme del mercat sobre la seva política monetària.

El governador del banc central, Christopher Waller, ha advertit aquest dimecres que els tipus d'interès "poden ser més elevats i durant més temps del que alguns esperen", tot i que l'esforç del banc central "comença a donar els seus fruits", en forma d'una inflació que es comença a desaccelerar.

Tot i això, ha afegit que "tot i que hem aconseguit avenços en la reducció de la inflació, vull deixar clar avui que la feina no s'ha acabat. La inflació continua sent massa alta en relació amb l'objectiu d'estabilitat de preus del doble mandat assignat a la Reserva Federal pel Congrés”.

MOMENT DE RECOLLIR BENEFICIS

Al ral·li que registra la borsa des que va arrencar el 2023 no li queda gaire recorregut. Aquesta és la previsió que fan els experts de JP Morgan, que creuen que el primer trimestre marcarà el “punt àlgid” del mercat aquest any. Per això el seu consell és clar: veneu ara.

"Esperem una borsa d'aire durant el segon i tercer trimestre, amb una activitat i uns beneficis més febles, i en conseqüència creiem que el primer trimestre serà un punt àlgid del mercat", afirmen. "Aconsellem aprofitar la fortalesa actual per reduir-hi l'exposició", recomanen.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,2% (77,52 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,4% (83,91 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,70% (1,0784 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,42% (1.898 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,584% i el bitcoin cedeix un 0,45% (22.760 dòlars).

Noticias relacionadas

contador