ep archivo   happily ever after en magic kingdom park en walt disney world resort en orlando florida
MATT STROSHANE / MATT STROSHANE - Archivo

Walt Disney, la companyia mundial d'entreteniment més gran, puja amb força al mercat 'after hours' de Wall Street després d'anunciar l'acomiadament de 7.000 treballadors, la major part als Estats Units, xifra que suposa el 3,6% de la plantilla global.

  • 112,77$
  • -1,01%

L'anunci ha estat realitzat pel conseller delegat, Bob Iger, que ha iniciat recentment la segona etapa com a màxim directiu executiu del grup. La plantilla global de Disney està composta per uns 220.000 treballadors, dels quals 166.000 treballen als Estats Units.

"Encara que això és necessari per abordar els desafiaments que enfrontem, no prenc aquesta decisió a la lleugera", va explicar Bob Iger després de la presentació de resultats trimestrals.

"Tinc un enorme respecte i estima pel talent i la dedicació dels nostres treballadors a tot el món, i sóc conscient de l'impacte personal d'aquests canvis", va afegir el directiu.

ESTALVIS DE COSTOS I TORNADA AL DIVIDENT

L'objectiu de Disney és aconseguir estalvis de costos per valor de 5.500 milions de dòlars. L'anunci dels acomiadaments també comporta una gran reestructuració organitzativa en tres unitats de negoci: entreteniment (cinema i televisió); esports (ESPN), i parcs temàtics.

Els estalvis de costos s'aconseguiran mitjançant la retallada de plantilla (30%), però també per menors despeses de màrqueting (50%) i inversió en tecnologia (20%). Això permetrà, segons va confirmar Iger, tornar a pagar dividend a finals d'aquest any fiscal.

"Ara que els impactes de la pandèmia al nostre negoci han quedat enrere en gran mesura, tenim la intenció de demanar-li a la Junta que aprovi el restabliment d'un dividend per al final de l'any fiscal", va comentar Iger.

"Les nostres iniciatives de reducció de costos ho faran possible. I encara que inicialment serà un dividend modest, esperem augmentar-ho amb el temps", va concloure Iger.

Noticias relacionadas

contador