wall-street-traders 20190909173941

Wall Street rebota un 0,6% després de tres jornades en vermell, durant les quals ha perdut més del 2%, després de marcar dimecres passat màxims històrics. Els principals índexs nord-americans es recuperen així després de l'enèsim gir de guió a la guerra comercial: ara la Xina i els EUA tornen a parlar d'un acostament després que que Trump allunyés la possibilitat aquest dimarts, en comentar que preferia esperar fins després de l'elecció presidencial de l'any que ve per tancar un acord.

  • 37.753,31
  • -

Aquest dimecres s'especula que les dues parts han arribat a un acord sobre els aranzels que reduirien de cara a un acord comercial de 'primera fase', cosa que torna a acostar la possibilitat d'un pacte.

"El comportament recent dels preus segueix evidenciant fins a quin punt són sensibles els mercats a qualsevol notícia relacionada amb les negociacions comercials. Això probablement seguirà sent així fins a la data límit del 15 de desembre, en la qual es fixaran aranzels addicionals sobre la Xina en cas de no arribar a un acord", assenyala David Cheetham, responsable d'anàlisi d'XTB.

Aquest expert afegeix que "l'impacte d'aquestes últimes especulacions també es pot sentir en la renda fixa, amb l'augment del rendiment dels bons, i en la caiguda dels actius refugi, com l'or".

ECONOMIA I EMPRESES

A l'escena empresarial, Alphabet, la matriu de Google, ha anunciat que Larry Page i Sergey Brin, els seus fundadors i fins ara conseller delegat i president d'Alphabet, deixen els seus càrrecs. Sundar Pichai, que és CEO de Google, ha estat nomenat CEO d'Alphabet.

A més, Amazon ha tornat a registrar rècords de vendes a nivell global durant la setmana del Black Friday i Cyber ​​Monday, segons ha informat el gegant del comerç electrònic. Les vendes en línia del Ciberdilluns van arribar als 9.400 milions de dòlars als EUA, segons dades publicades per Adobe Analytics. La xifra suposa gairebé un 20% més davant el mateix dia de l'any anterior. Entre el 2 de novembre i l'1 de desembre, els consumidors nord-americans han gastat un total de 81.500 milions de dòlars.

Els títols que també recuperen part del terreny perdut són els d'Apple i les fabricants de xips davant d'aquest renovat optimisme aranzelari, ja que les empreses nord-americanes s'hi juguen molt a la guerra comercial.

En matèria macro, l'ISM serveis de novembre als EUA ha baixat fins a 53,9 des de 54,7 i s'ha situat per sota del 54,5 esperat. A més, l'informe ADP d'ocupació corresponent al mes de novembre ha mostrat la creació de 67.000 llocs de treball a l'onzè mes de l'any, molt per sota dels 156.000 esperats.

Aquesta dada és considerada un indicador avançat de l'informe d'ocupació de govern, que es publicarà aquest divendres. El consens anticipa la creació de 180.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui al 3,6%, mínims dels últims 50 anys. Els analistes de Pantheon Macroeconomics comenten que la xifra oficial serà millor que la de l'informe ADP perquè recollirà la volta a la feina de 46.000 treballadors de General Motors després de la vaga, encara que ells manegen una previsió més feble de 120.000 llocs de treball.

A més, afegeixen que "la demanda laboral clarament s'ha debilitat a mesura que la guerra comercial ha frenat l'activitat, tant directament a través dels costos dels aranzels com indirectament creant una gran incertesa per a les empreses".

A altres mercats, el petroli West Texas puja amb força un 3%, fins als 57,74 dòlars, davant l'esperança que l'OPEP anunciï més retallades de la seva producció. A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1103 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins a l'1,74% i la del bo a 2 anys se situa a l'1,55%.

Noticias relacionadas

contador