traders-atentos-operaciones-wall-street
Reuters
38.460,92
  • -
  • -

Wall Street registra una obertura alcista del 0,5% després d'unes dades macro millors del que s'esperava publicades per la Xina. La desacceleració econòmica i la guerra comercial segueixen preocupant al mercat, però aquest dijous la situació es veu amb més optimisme. Així, la Borsa de Nova York segueix recuperant-se després de patir dilluns la seva major caiguda de l'any, amb descensos del 3%.

Les exportacions xineses del mes de juliol van repuntar un 3,3%, molt per sobre de la caiguda esperada del 2%. A més, les importacions del mateix mes van caure un 5,6%, per sota de la baixada esperada del 8,3%.

Això ha fet que la balança per compte corrent del gegant asiàtic hagi pujat fins a 45.000 milions de dòlars, per sobre dels 40.000 milions anticipats.

Als Estats Units, les peticions inicials de desocupació han baixat fins als 209.000 des de 217.000, per sota de les 215.000 esperades. I les peticions contínues han baixat fins als 1,68 milions, també per sota de les 1.690.000 estimades.

Per la seva banda, Donald Trump va tornar a acudir a Twitter aquest dimecres per carregar novament contra la Reserva Federal. En el seu tuit va assegurar que "el nostre problema és que la Fed és massa orgullosa per reconèixer els seus errors i la seva incompetència és una cosa terrible de presenciar".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Dins del front empresarial, Salesforce és a prop de comprar la israeliana ClickSoftware per 1.350 milions de dòlars. En negatiu, Kraft Heinz es desploma un 13% després d'anticipar una càrrega extraordinària de gairebé 500 milions de dòlars durant el segon trimestre.

En altres mercats, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es recupera fins a l'1,75% després d'haver baixat fins a l'1,63% el dimecres, encara que segueix per sota del rendiment del bo a 3 mesos, que es troba al 2,02%. La inversió de la corba de tipus als EUA anticipa una recessió per a l'economia nord-americana.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a 1,1195 dòlars, mentre el petroli West Texas repunta un 2,7%, fins als 52,47 dòlars. Els preus del cru reboten parcialment després de la seva caiguda de dimecres. I ho fan davant l'esperança d'una nova retallada de producció de l'OPEP.

Noticias relacionadas

contador