chinaeconomiadesp

Les exportacions de la Xina van augmentar inesperadament el juliol un 3,3% respecte a l'any anterior, tot i el recrudescència de les disputes comercials amb els Estats Units que han afectat la demanda del mercat i han esgotat la confiança dels consumidors.

Amb aquest increment, les vendes exteriors del gegant asiàtic, han revertit la disminució de l'1,3% el juny, segons dades de l'Administració General de Duanes publicades aquest dijous. Una enquesta de 13 economistes del The Wall Street Journal havia pronosticat una caiguda del 2% anual.

Les importacions van continuar en retrocés i van patir una retallada del 5,6% anual el juliol, encara que menys abrupte que la disminució del 7,3% registrada el juny, van mostrar les dades de duanes. El pronòstic de l'enquesta WSJ esperava una disminució del 9% en les importacions.

El superàvit comercial de la Xina amb tots els socis comercials va ser de 45.060 milions el juliol, reduït del superàvit de 50.980 milions registrat el juny, però més ampli que els 38.700 milions pronosticats pels economistes.

En termes de iuans, les exportacions de la Xina van augmentar un 10,3% interanual el juliol, mentre que les importacions van augmentar un 0,4%, va dir l'oficina de duanes.

Noticias relacionadas

contador