wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
39.828,26
  • -
  • -

Wall Street puja un 0,5% i perllonga el seu ral·li després dels forts avanços del 2% que van registrar aquest dimarts els índexs novaiorquesos. El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va insinuar que el banc central podria retallar les taxes d'interès si l'economia es debilita, cosa que va ser molt ben rebuda pel mercat.

Unes paraules que van ajudar al mercat a alleujar les preocupacions en relació amb l'impacte de la baixa inflació i les tensions comercials entre els EUA, la Xina i Mèxic. Powell va reconèixer no saber "com o quan es resoldran aquests problemes", però va dir que la Reserva Federal "actuarà segons correspongui" per sostenir a l'economia.

"Estem seguint de prop les implicacions d'aquests desenvolupaments per a la perspectiva econòmica dels EUA. I, com sempre, actuarem segons correspongui per sostenir l'expansió, amb un mercat laboral fort i una inflació a prop del nostre objectiu del 2%", va afegir el banquer central més poderós del món.

A més del que pugui resultar de la reunió de la Fed del proper 19 de juny, el mercat també segueix molt pendent de la trobada que mantindran aquest dimecres els representants dels EUA i Mèxic per negociar les relacions comercials entre els dos països i poder trobar una solució al conflicte.

EMPRESES I ECONOMIA

Pel que fa a les companyies, destaquen les pujades que ronden a l'1,5% de Microsoft, Apple i Tesla. Mentrestant, Salesforce es dispara a prop d'un 5% després d'anunciar guanys i previsions per sobre del que s'esperava. A la banda contrària se situa GameStop, que es desploma un 30% després de presentar febles resultats i eliminar el seu dividend per preservar l'efectiu.

Al pla macroeconòmic, aquest dimecres s'ha conegut que el maig es van crear menys llocs de treball dels esperats. Segons l'informe ADP, la xifra va ser de 27.000, la més baixa des de març de 2010. S'estimava que la creació superés els 180.000. A més, és una quantitat que se situa també lluny de la registrada el mes anterior, de 275.000.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"De moment, les importants pujades d'aquest dimarts en l'S&P 500 encaixen absolutament dins dels paràmetres normals. Doncs es pot dir que estem davant d'un simple retrocés temporal a la línia clavicular d'un 'cap i espatlles'. O el que és el mateix, en teoria des d'aquí haurien de tornar les caigudes", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però no ens enganyem, no tot és tan fàcil. No hi ha anàlisi/eina que sigui infal·lible. En qualsevol cas, el que és evident és que estem en plena zona de resistència, en la clavicular de la pauta correctiva, nivell que coincideix, a més, amb la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de principis de maig", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,5%, fins als 52,65 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,36%, fins a 1,1293 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat de la corba de tipus nord-americà roman invertida i anticipa una recessió durant els propers 12 a 18 mesos. El rendiment del bo a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,09%, mentre la rendibilitat del bo a 2 anys avança fins a l'1,78% i la del bo a 3 mesos fins al 2,33%.

Noticias relacionadas

contador