trump mexico

Representants mexicans es reuneixen aquest dimecres amb el vicepresident dels EUA, Mike Pence, per tractar de persuadir els Estats Units de la seva decisió d'imposar aranzels sobre tots els productes provinents de Mèxic com a mesura per frenar la immigració.

Les autoritats nord-americanes s'han vist sobrepassades durant els últims anys per l'augment de persones que intenten entrar al país per la frontera sud amb Mèxic. Donald Trump va anunciar aquesta mesura la setmana passada i va explicar que amb ella intentarà frenar la immigració i que té intenció d'augmentar progressivament aquests aranzels fins al 25% des del 5%.

L'amenaça aranzelària s'ha plantejat interrogants sobre el futur de l'acord tripartit amb Canadà per substituir el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord, conclòs després d'un any de negociacions. Pence és la persona clau de l'administració Trump per aconseguir que el Congrés aprovi el nou acord, conegut com USMCA, cosa que ha promès que succeirà aquest any.

El secretari de Relacions Exteriors de Mèxic, Marcelo Ebrard, assistirà a les converses, que tindran lloc a Washington aquest dimecres a la tarda, informa Reuters.

Ebrard ha dit que els aranzels serien devastadors per a l'economia de Mèxic i no detindrien l'onada de migrants que creuen la frontera sud dels Estats Units.

S'espera que la delegació mexicana intenti demostrar a la Casa Blanca que les autoritats estan prenent mesures per frenar el flux de migrants, amb Mèxic detenint el doble de persones per dia que fa un any.

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha reiterat en múltiples ocasions que vol persuadir Washington perquè ajudi a abordar les causes de la migració i inverteixi en Amèrica Central per crear llocs de treball i accelerar el desenvolupament econòmic.

Noticias relacionadas

contador