asalto congreso

Wall Street comença la setmana amb caigudes properes a l'1% després dels últims màxims històrics de divendres passat i malgrat el caos polític a Washington, durant els últims dies de la presidència de Donald Trump.

  • 38.386,09
  • -

Els índexs novaiorquesos van tancar la setmana amb alces del 2% i en nivells rècord tot i l'històric assalt al Capitoli per part dels seguidors de Trump, que van intentar sabotejar la investidura de Joe Biden.

Els inversors van descomptar el 'soroll polític', que tot i això passarà a la història com un dels capítols més vergonyosos per a la democràcia nord-americana, i es van centrar en el control demòcrata del Senat, que permetrà augmentar els estímuls fiscals a curt termini.

"Caldrà estar atents el dijous, quan el president electe, Biden, presenti els detalls del nou programa fiscal d'ajudes que pretén aprovar de forma immediata. No obstant això, l'aprovació d'aquest, sobretot al Senat, no serà 'un passeig', ja que ja hi ha hagut algun senador demòcrata que s'ha mostrari contrari a les reformes", assenyalen des de Link Securities.

No obstant això, el mercat ja descompta que s'aprovarà un nou pla d'ajudes que estarà valorat entre 600.000 i 900.000 milions de dòlars, cosa que impulsarà el creixement del PIB el 2021 i evitarà la desacceleració provocada per l'expansió sense control de la pandèmia als EUA.

A nivell estratègic, alguns analistes comencen a anticipar una correcció en qualsevol moment per 'purgar' els guanys ininterromputs des dels mínims de març de l'any passat.

"Després de ser optimistes durant diversos mesos, definitivament ens estem tornant més cautelosos en aquests nivells", ha assenyalat Matt Maley, estrateg en cap de mercat de Miller Tabak.

"Creiem que la gran majoria del repunt des dels mínims de març ha quedat enrere i que és probable que comenci una correcció en algun moment del primer trimestre d'aquest any", ha afegit aquest expert, segons recull CNBC.

Sobre Trump, els demòcrates han amenaçat amb un 'impeachment' exprés si el vicepresident Mike Pence no invoca la 25a esmena per destituir-lo.

Per la seva banda, Twitter cau amb força després de suspendre indefinidament el compte del mandatari, mentre el conjunt de grans tecnològiques intenta bloquejar la xarxa social Parler, convertida en reducte dels 'trumpistes'.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,6%, fins als 51,93 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,4% i es canvia a 1,2165 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,10%, després del seu fort repunt de la setmana passada.

També és notícia el bitcoin. L'esperada correcció ha arribat aquest cap de setmana i la moneda digital retrocedeix amb força. Els números vermells es produeixen després de tocar nous màxims als 42.000 dòlars. La reina de les 'criptos' cau fins als 33.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador