• Assenyala que una de les prioritats del banc central és reduir la mida del seu balanç
  • La pressió baixista sacseja el preu del petroli que rebota per segona jornada
cbyellen52

Compres destacades a Wall Street després de la principal referència de la setmana: la compareixença de Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed), davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants. El Dow Jones ha marcat un nou rècord intradia als 20.580 punts.

  • 38.239,66
  • -

Durant el seu discurs, que repetirà demà davant el Comitè Bancari del Senat, en la seva compareixença semianual davant el Congrés dels EUA per explicar la marxa de l'economia i la política monetària del banc central, Yellen ha considerat que l'economia nord-americana està "prou sanejada "com per continuar gradualment amb la normalització de la política monetària, especialment amb la reducció del seu balanç, que actualment compta amb una elevada cartera producte de la crisi financera mundial de 2008.

La presidenta de l'entitat central ha assenyalat que la Fed "continua esperant que l'evolució de l'economia justifiqui l'augment gradual de la taxa de fons federals a llarg termini". Yellen ha reiterat que el preu del diner seguirà pujant, però que ho farà de forma menys pronunciada que en altres processos de normalització monetària.

Sobre la reducció del balanç de la Fed, que ha crescut fins a 4,5 bilions de dòlars per les mesures monetàries aplicades per combatre la crisi financera, Yellen ha dit que "començarà aquest any" de manera gradual i que la seva grandària es reduirà de forma notable, però no fins al nivell anterior a la crisi.

En l'escena política, continua la polèmica després que el fill gran de Donald Trump hagi reconegut que va rebre oferiments del Govern rus per perjudicar la campanya de Hillary Clinton. El president ha defensat el seu fill i ha dit que confia plenament en ell. De moment, cap d’aquestes polèmiques està afectant les borses.

A nivell empresarial, els inversors es mantenen a l'espera que comenci la temporada de resultats empresarials. Divendres, tres dels bancs més poderosos del país, JP Morgan Chase, Wells Fargo i Citigroup publicaran els seus comptes del segon trimestre. El consens espera una pujada del 7,4% en els beneficis de les empreses que cotitzen a l'S&P 500.

A més, el gegant del comerç electrònic Amazon puja a prop de l'1% i recupera els 1.000 dòlars per acció, després de confirmar el major volum de vendes de la seva història durant l'Amazon Prime Day.

En altres mercats, el cru West Texas redueix els seus guanys i puja un 0,4%, fins als 45,21 dòlars, després de rebotar més del 2% durant la jornada. El petroli s'ha girat a la baixa després que l'OPEP hagi confirmat un nou augment de la seva producció durant el mes de juny.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,4%, fins als 1,1418 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,5%, fins als 1.221 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,31%.

Noticias relacionadas

contador