• Els inversors, pendents de les dades d'inflació del final de la setmana
  • Bank of America presentarà els seus resultats dijous i JPMorgan, divendres
broker709340

Compres moderades a Wall Street, cosa que permetrà als índexs novaiorquesos, una jornada més, marcar nous rècords.

  • 38.460,92
  • -

Tant l'S&P 500 com el Nasdaq van marcar nous màxims aquest dilluns. L'S&P 500 ha tancat en màxims durant les cinc primeres sessions de l'any, i si aquest dimarts també ho fa, igualarà el seu rècord de sis cotes màximes consecutives durant les sis primeres jornades d'un nou exercici, cosa que no passa des de 1964.

Aquesta fortalesa de la renda variable nord-americana, després d'un excel·lent 2017, dóna una idea de la increïble dinàmica alcista que ha arribat a la Borsa de Nova York durant els últims mesos. Molts experts es mostren sorpresos que els baixos nivells de volatilitat no es vegin alterats ni tan sols per correccions del mercat de curt termini. En algun moment es produirà una correcció i un repunt de la volatilitat, però la veritat és que la tranquil·litat segueix regnant al mercat.

INFLACIÓ I MEMBRES DE LA FED

Les dades econòmiques més rellevants no es publicaran fins divendres. Aquesta jornada, coneixerem l'evolució de les vendes al detall i de l'IPC de desembre. Les previsions apunten a una pujada de les vendes del 0,4% i a un repunt dels preus del 0,2%, fins al 2,1% en el conjunt de 2017. Malgrat que la inflació general tancarà l'any per sobre del 2%, la inflació subjacent, que exclou els aliments frescos i l'energia, repuntarà un 0,2% al desembre, fins a l’1,7% en taxa anual.

De moment, l'evolució dels preus als EUA es manté sota control, cosa que garanteix un relleu tranquil al capdavant de la Reserva Federal (Fed). Janet Yellen esgota les seves últimes setmanes al capdavant del banc central, i cedirà el testimoni a Jerome Powell durant la reunió sobre política monetària que se celebrarà a finals de gener. Powell iniciarà la seva etapa com a nou president de la Fed el 3 de febrer, per la qual cosa no s'espera cap novetat durant l'última reunió de Yellen al capdavant de l'organisme.

Precisament, a falta de dades rellevants, les declaracions de diversos membres de la Fed centren l'interès dels inversors. El president de la Reserva Federal de Boston, Eric Rosengren, ha defensat un canvi en l'objectiu d'inflació del 2% cap a una forquilla que se situï entre l'1,5% i el 3,0%.

I el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, considera que la Fed podria haver de pujar tipus dos o menys vegades el 2018, a causa de la feble pressió en els preus i la possible pèrdua de confiança del públic en la capacitat de la Fed de aconseguir el seu objectiu del 2% d'inflació.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En l'actualitat empresarial, els inversors comencen a pensar ja en la temporada de resultats del quart trimestre. Dijous, presentarà els seus comptes el gegant bancari Bank of America Merrill Lynch; i el divendres faran el mateix els també bancs JPMorgan Chase i Wells Fargo. Els inversors centraran l'atenció en les seves previsions de cara a 2018 i en l'impacte que tindrà en els seus resultats la reforma fiscal aprovada per l'Administració Trump.

Aquest dimarts, els expert de Raymond James han retallat la valoració de Bank of America fins a 36 dòlars des dels anteriors $38 per acció.

A més, el gegant del comerç electrònic Alibaba és notícia perquè el seu fundador, Jack Ma, s'ha compromès que l'empresa comenci a cotitzar també a la Borsa de Hong Kong. I l'operadora de telecomunicacions Altice es dispara un 14% després d'anunciar l'escissió del seu negoci als EUA, Altice USA.

Al mercat de divises, l'euro prossegueix amb les seves pèrdues dels últims dies després de no poder superar la resistència d’1,21 dòlars. En aquests moments, la divisa europea es deprecia un 0,35%, fins a 1,1925 dòlars, encara que no es descarta que reprengui el seu ascens fins a nivells d'1,26 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ha repuntat fins al 2,5%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins a 61,91 dòlars, mentre el cru Brent puja un 0,07% en 67,83 dòlars, a prop dels seus màxims de la setmana passada i des de maig de 2015. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,4%, fins a 1.315 dòlars.

Noticias relacionadas

contador