cbkimjong1

Les dues Corees han donat un petit pas diplomàtic. A la primera ronda de converses entre els dos països des de fa dos anys, tots dos han acordat que Corea del Nord participi en els Jocs Olímpics d'hivern a Corea del Sud al mes que ve. Un gest simbòlic a través de l'esport però que suposa un avenç en la relació entre aquests països veïns que tècnicament segueixen en guerra.

La participació de l'equip nord-coreà en els Jocs Olímpics d'Hivern que tindran lloc al febrer al comtat sud-coreà de PyeongChang podria rebaixar la tensió regional després d'un 2017 marcat per les contínues proves d'armes nord-coreanes i el to bel·ligerant amb el qual ha respost al règim el president dels EUA, Donald Trump.

Així mateix, l'agència de notícies sud-coreana Yonhap ha assegurat que Corea del Sud també ha proposat celebrar una reunió amb la Creu Roja per intentar la trobada de les famílies separades per la guerra a la festivitat de l'Any Nou Lunar, que serà al febrer.

Aquesta trobada s'ha produït entre el ministre d'Unificació sud-coreà Cho Myoung-gyon i Ri Són-Gwon, cap del Comitè nord-coreà per a la Reunificació Pacífica de Corea. A més, aquesta reunió celebrada al llogaret de Panmunjom, a la zona desmilitaritzada que separa les dues Corees, ha comptat amb cinc representants de cada país. La reunió té lloc després que el líder nord-coreà, Kim Jong-un, proposés una reconciliació inusual a Seül al seu missatge als seus ciutadans en Any Nou..

Però des dels Estats Units no es fien d'aquest canvi de to de Kim Jong-un. El secretari del Departament de Defensa dels EUA, James Mattis, i el seu homòleg japonès, Itsunori Onodera, van insistir aquest mateix dilluns en la importància d'incrementar la pressió sobre Pyongyang per frenar el seu programa nuclear i acabar amb les seves "accions provocatives i amenaçadores".

Mattis i Onodera "van condemnar el comportament temerari i il·legal de Corea del Nord" i van coincidir en la importància d'incrementar la pressió sobre Pyongyang per acabar amb les seves "accions provocatives i amenaçadores", ha informat en un comunicat el Departament de Defensa dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador