• L'euro/dòlar s'assenta sobre els 1,1950 dòlars
cbdolaryen123

L'euro i el dòlar cedeixen el protagonisme al ien i a la lliura aquest dimarts. Aquestes dues divises han experimentat els moviments més rellevants al mercat de les divises durant les últimes hores, tot i que els operadors no perden de vista la moneda europea que es troba en fase de consolidació dels recents guanys. El dòlar, per la seva banda, ha aprofitat el retrocés de l'euro per assolir els seus màxims de 2018.

Però l'actualitat passa primer per la divisa nipona, que s'ha recuperat un 0,5% després que el Banc del Japó (BoJ) ha rebaixat les seves compres setmanals de bons de llarg termini, fet que ha donat ales a les especulacions que el banc central es prepara per anunciar una estratègia de sortida de la seva política ultra-flexible.

La moneda ha rebotat fins als 112,500 unitats contra el dòlar, després d'haver tocat un mínim de tres setmanes als 113,387 a l'inici de setmana. Analistes de Bank of America Merrill Lynch resten importància a l'operació del banc central i assenyalen que es deu, en gran mesura, a l'entrada de capitals de principis d'any perquè "és massa aviat esperar que el BoJ aclareixi la seva postura sobre una sortida de l'actual política".

Experts de Danske Bank, per la seva banda, indiquen que els moviments del ien en el seu encreuament contra el dòlar s'han de buscar en la "fam pel risc i els rendiments en els bons dels EUA" i apunten que una bona estratègia és comprar iens en qualsevol caiguda cap als 114,00 iens per dòlar.

LA LLIURA ES DISPARA I L'EURO ES CONSOLIDA

De tornada a Europa, la lliura ha protagonitzat un ral·li contra l'euro fins a màxims de més de tres setmanes, al voltant de les 0,8800 unitats, gràcies principalment a la debilitat de l'euro, però també al fet que els inversors han celebrat amb compres la renovació del Gabinet de la primera ministre, Theresa May.

La primer ha nomenat l'actual ministre de Sanitat, Jeremy Hunt, com a substitut de Green en el lloc de primer secretari d'Estat, equivalent a un viceprimer ministre, entre altres canvis que apunten a donar-li un nou començament al seu govern després de mesos de divisions sobre Brexit i escàndols que han pesat sobre la lliura.

Davant del dòlar, la moneda britànica s'ha disparat fins a arribar a un 0,3% per sota del màxim de tres mesos i mig de la setmana passada, tot i que cotitza amb lleus caigudes cap a la barrera dels 1,3540 dòlars.

A l’encreuament rei del mercat de les divises, l'euro "està madur per a una correcció", insisteixen experts de Danske Bank. De moment, els analistes de l'entitat danesa assenyalen que s'ha embarcat en una consolidació dels recents guanys que l'ha portat cap a la barrera dels 1,1950 dòlars, mínims de 10 dies i aposten que l'euro prossegueixi la correcció iniciada divendres en el curt termini, tot i que creuen que es mantindrà en rang entre els 1,16 i els 1,21 dòlars.

Però Hussein Sayed, estrateg cap de mercat d’FXTM, assenyala que l'informe del posicionament dels especuladors no reflecteix que la gana hagi tornat al dòlar encara. "I les dades macro de la setmana passada no van oferir cap suport a la moneda dels EUA".

Tot i això, el 'bitllet verd' ha arribat als seus màxims de 2018 contra la seva contrapart europea. I també l'índex del dòlar ha recuperat posicions fins a arribar al seu millor nivell des del 29 de desembre als 93,324 punts.

Noticias relacionadas

contador