donald-trump-soleimani-aurait-du-etre-elimine-il-y-a-longtemps
37.863,67
  • -
  • -

Wall Street registra pujades i marca nous rècords històrics a l'espera de la signatura de l'acord comercial de fase u entre els Estats Units i la Xina. S'espera que els documents es publiquin aquesta mateixa tarda cap a les 17:30 (hora espanyola). Aquest dimarts, la Borsa de Nova York es va girar a la baixa des de màxims històrics i va tancar amb signe mixt després de publica que els EUA no eliminarà aranzels fins a almenys 10 mesos després de la signatura de l'acord.

Els inversors volen conèixer els detalls de l'acord per calibrar el seu possible efecte en el creixement del comerç mundial durant el 2020. El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha confirmat que els aranzels actualment en vigor no es rebaixaran fins que no se signi la segona fase de l'acord.

"A l'igual que en aquest acord hi va haver certes retirades, a la fase dos hi haurà retirades addicionals", ha confirmat. També ha afegit que "la fase dos pot ser 2A, 2B, 2C" i que "el primer pas és centrar realment en l'aplicació de l'acord, que dona a la Xina un gran incentiu per tornar a la taula i solucionar els problemes addicionals que encara estan pendents".

RESULTATS DE BANK OF AMERICA I GOLDMAN SACHS

Dins de l'àmbit empresarial, Goldman Sachs i Bank of America han publicat els seus respectius resultats trimestrals. Bank of America cau un 2% a Wall Street malgrat presentar bons resultats corresponents al quart trimestre de 2019. El BPA, de 74 centaus ha superat els 68 centaus que anticipava el consens. I els seus ingressos de 22.500 milions de dòlars han superat lleugerament els 22.350 estimats.

Goldman Sachs també cau a prop del 2% després d'incomplir els pronòstics amb els seus resultats trimestrals. El BPA, de 4,22 dòlars s'ha situat molt per sota dels 5,47 dòlars anticipats.

Ull també amb Apple, ja que Trump ha amenaçat als de Cupertino amb un tuit en què demana a la tecnològica dirigida per Tim Cook "ajudar els EUA com el Govern l'ha ajudat a ella", en referència a la seva negativa a desbloquejar mòbils de sospitosos acusats de terrorisme.

IMPEACHMENT I ALTRES MERCATS

A nivell polític, la Cambra de Representants probablement votarà avui per enviar els articles de judici polític (impeachment) a Donald Trump al Senat, dominat pels republicans. És molt improbable que els demòcrates aconsegueixin els suports per destituir el president, però intentaran cridar testimonis rellevants com l'exassessor de seguretat nacional, John Bolton, crític amb la gestió de Trump.

A l'escena econòmica, l'índex manufacturer Empire State ha pujat fins a 4,8 des de 3,3, per sobre del 3,5 esperat. I l'índex de preus de producció ha repuntat un 1,3% el 2019, en línia amb els pronòstics.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 58,18 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,7%, fins als 1.555 dòlars. El metall preciós, actiu refugi per excel·lència, repunta després que Hassan Rohani, president de l'Iran, hagi criticat durament en un discurs televisiu els EUA i la Unió Europea. Les tropes nord-americanes estan "insegures" a la regió i les tropes de la UE "podrien estar en perill demà", ha amenaçat.

La tensió geopolítica entre l'Iran i els EUA ha quedat relegada a un segon pla després d'abatre el règim persa per error un avió Boeing 737 amb 176 passatgers, la meitat d'ells iranians. Això està provocant revoltes a Teheran i en altres ciutats i ha provocat una crisi interna per al govern dels aiatol·làs.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,25% i es canvia als 1,1155 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,78% i la del bo a 2 anys baixa a l'1,56%.

Noticias relacionadas

contador