wall street verde portada

Wall Street s'ha girat a la baixa després de registrar guanys propers a l'1% a l'obertura i després del tancament lleugerament baixista de dimarts. El Dow Jones i l'S&P 500 van tancar el mes plans, encara que el Nasdaq va caure un 2%, malgrat el fort rebot des de mínims anuals superior al 6% registrat a la setmana passada pels índexs novaiorquesos. Així, la volatilitat torna a instal·lar-se al mercat.

  • 17.718,30
  • 1,65%

La pregunta ara és si la renda variable nord-americana continuarà rebotant a curt termini o si els índexs tornaran a provar la fortalesa dels mínims de maig, que en el cas de l'S&P 500 es troben als 3.810 punts, preu que coincideix amb una reculada de Fibonacci del 38,2% de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia fins a màxims històrics de principis d'any.

Les pèrdues han augmentat després que Jamie Dimon, CEO i president de JP Morgan, hagi comentat que està preparant el banc que dirigeix ​​per enfrontar-se "a un huracà econòmic", encara que no sap del cert si és "menor o la supertempta Sandy" .

"Serà millor que us prepareu", ha comentat Dimon en una trobada amb analistes i inversors. "JPMorgan s'està preparant i serem molt conservadors amb el nostre balanç", ha afegit.

ANÀLISI TÈCNICA DEL NASDAQ

"A curt termini podríem veure una extensió de les pujades al Nasdaq fins al nivell dels 13.000 punts, nivells on veurem la fortalesa de les compres", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Si aconsegueix superar-los, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 13.556 punts, següent nivell de resistència. Però cal tenir molt present que el rebot és lògic després de la caiguda del 25% de començaments del mes d'abril, de manera que el més normal és que tornem a veure la tornada de les vendes", afegeix aquest expert.

RAL·LI ALCISTA DINS DE MERCAT BAIXISTA

Per als experts de Morgan Stanley, ens trobem en un ral·li alcista dins d'un mercat baixista, per això el seu consell és aprofitar les pujades per reduir exposició al risc. "Potser podem veure l'S&P 500 als 4.200 o als 4.300 punts en un parell de setmanes, però el ral·li perdrà força", ha comentat Mike Wilson, el seu estrateg en cap als EUA.

Segons la seva opinió, "el valor de l'S&P 500 està a prop dels 3.400 punts, i crec que ho veurem aquí, potser al tercer trimestre, i en aquell moment, sí que ens plantejarem augmentar la nostra exposició al risc de manera agressiva. Però ara mateix, la ràtio risc/recompensa és pobra”.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Als EUA, aquest dimecres s'ha publicat l'ISM manufacturer del maig, que ha superat previsions en pujar fins a 56,1 des de 55,4, enfront de la previsió del consens, que anticipava una caiguda fins a 54,5.

Durant la tarda, es publicarà el Llibre Beix de la Reserva Federal, que recull l'evolució de l'activitat econòmica a les diferents regions dels Estats Units.

Dijous, coneixerem l'enquesta d'ocupació ADP del mes de maig, que serà la bestreta de l'Informe d'Ocupació oficial prevista per divendres, juntament amb l'ISM serveis.

Per part seva, la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha reconegut que es va equivocar en considerar el 2021 que la inflació era transitòria.

Dilluns, Joe Biden es va reunir amb el president de la Fed, Jerome Powell, i la mateixa Yellen, per mostrar el seu compromís en la lluita contra l'elevada inflació, tot i que sempre respectant la independència del banc central en matèria de política monetària.

Durant la jornada, diversos membres de la Fed, com John Williams i James Bullard, faran intervencions públiques que poden moure el mercat, just el dia en què el banc central comença el seu enduriment quantitatiu.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,6% (116,50 dòlars) i el Brent, un 1,5% (117,44 dòlars); i l'euro es deprecia un 0,1% (1,0725 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,9% (1.826 dòlars); i la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 2,86%. Finalment, el bitcoin repunta un 0,1% (31.663 dòlars).

Noticias relacionadas

contador