yellen

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, va reconèixer aquest dimarts que s'havia equivocat sobre el camí que prendria la inflació en una entrevista a la CNN.

"Crec que em vaig equivocar llavors sobre el camí que prendria la inflació", va dir Yellen, preguntada sobre uns comentaris realitzats el 2021 en què va apuntar que la inflació representava només un "petit risc".

"Hi ha hagut grans impactes imprevistos a l'economia que han disparat els preus de l'energia i els aliments i colls d'ampolla en el subministrament que han afectat greument la nostra economia que jo, en aquell moment, no entenia completament, però que ara reconeixem", va afegir.

La inflació als Estats Units segueix a nivells històrics no vistos des de fa quaranta anys, encara que es va moderar lleugerament a l'abril en col·locar-se al 8,3%, dues dècimes menys que al març.

La Casa Blanca portarà a terme una resposta d'un mes de durada enfocada en l'economia. Dilluns, Joe Biden, president dels EUA, va publicar un article a The Wall Street Journal i aquest dimarts hi va haver una reunió al Despatx Oval entre Biden, el president de la Fed, Jerome Powell, i la mateixa Janet Yellen.

La secretària del Tresor va dir que Biden havia indicat a la reunió que "comparteix la prioritat de la Fed de disminuir la inflació, i que creu fermament en el seu suport a la independència de la Fed per prendre les mesures que siguin necessàries".

Noticias relacionadas

contador